Crește și prețul de furnizare de ultimă instanță. E.ON Energie România este FUI nominalizat pentru august, cu 675,14  lei/ MWh. Companiile Enel au venit cu un preț de 1.159,75 lei/MWh

Publicat pe Categorii Actual, Electrica si termica, Energie, Esential, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Crește și prețul de furnizare de ultimă instanță. E.ON Energie România este FUI nominalizat pentru august, cu 675,14  lei/ MWh. Companiile Enel au venit cu un preț de 1.159,75 lei/MWh
  • E.ON Energie România va prelua toţi clienţii care, în luna august, ajung în situația de a nu avea asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă.

E.ON Energie România este Furnizorul de Ultimă Instanță – FUI nominalizat pentru luna august 2021, cu un preț de furnizare de ultimă instanță de 675,14  lei/ MWh, potrivit unei informări a ANRE. Prețul, cel mai mic comparativ cu cel oferit de ceilalți 5 FUI, aproape s-a dublat față de prețul din luna aprilie când tot E.ON Energie România a fost  FUI nominalizat – 350, 35 lei/MWh. În luna iulie,  Tinmar Energy a fost FUI nominalizat, cu un  preţ de 554 lei pe MWh.

Potrivit datelor prezentate de ANRE, pentru luna august companiile Enel au venit cu un preț de furnizare de ultimă instanță de 1.159,75 lei/MWh. Un preț apropiat de cel al E.ON are Tinmar (care a fost furnizor nominalizat în lunile ianuarie, februarie, iunie, iulie) de 679,70 lei/MWh, urmat de Electrica Furnizare care s-a prezentat cu 680, 40 lei/MWh.

De la începutul anului, prețurile de furnizare de ultimă instanță au crescut de la lună la lună, reflectând tendința de majorare a prețului energiei.

În primele 6 luni ale anului s-a înregistrat cea mai mare creștere de prețuri din ultimii 13 ani! Energia se vinde pe bursă la un preț record în România: 650 lei/MWh! Iar scumpirile continuă…

Citește și:https://www.investenergy.ro/cod-rosu-la-energie-maxime-istorice-la-pretul-energiei-pe-piata-spot-si-la-consumul-de-energie-consumatorii-vor-fi-buni-de-plata/

Prețul de furnizare de ultimă instanță nu conține “tarifele reglementate de distribuție, tariful de transport – componenta de extracție din rețea – TL, tarif serviciu sistem, contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență, valoarea certificatelor verzi, acciza, tariful pentru energia reactivă și taxa pe valoarea adaugată”, precizează  ANRE.

E.ON Energie România va prelua toţi clienţii care, în luna august, ajung în situația de a nu avea asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă. ANRE precizează: Clienții care doresc încheierea unui contract cu un furnizor de ultimă instanță și al căror contract de furnizare a energiei electrice actual încetează, se pot adresa oricărui furnizor din lista de mai sus. În cazul în care clienții sunt beneficiari de serviciu universal, iar solicitarea acestora este anterioară datei de intrare în vigoare a contractului de furnizare a energiei electrice cu furnizorul de ultimă instanţă, contractul va fi încheiat la prețul din oferta de serviciu universal. În caz contrar, clientul este preluat de către furnizorul de ultimă instanţă la preţul de ultimă instanţă, conform reglementărilor în vigoare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.