Cum pot fi demarate investițiile offshore la Marea Neagră

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Cum pot fi demarate investițiile offshore la Marea Neagră

Valorificarea superioară a resurselor naturale ale României reprezintă o șansă reală pentru dezvoltarea pe termen lung a economiei naționale. Aceasta a fost concluzia conferinței “Modelul economic românesc: România – orizont 2040- rolul resurselor natural”, dedicată pieței de gaze naturale autohtone și rolului pe care această piață îl joacă în dezvoltarea economiei naționale, organizata de ASPES și România Durabilă, ce a fost găzduită de Banca Națională a României.

Proiecte importante de infrastructură de gaze naturale, interconectările cu țările învecinate, dar și producția semnificativă de gaze naturale susțin ambiția României de a deveni un hub regional de gaze naturale, oferindu-i avantajul sursei interne de alimentare. Iar un hub regional de gaze ar face România și mai atractivă pentru investiții pe tot parcursul lanțului valoric, în producție, în infrastructură, în consum. Nevoia de stabilitate în reglementările fiscale, de piaţă liberă, precum şi de definirea şi protejarea consumatorilor vulnerabili rămân aspecte cheie în vederea demarării investițiilor offshore la Marea Neagră.

Discuțiile purtate în cadrul Băncii Naționale Române au reunit mediul de afaceri cu cel academic reprezentată de Academia de Studii Economice București si Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești.

Printre cei care s-au așezat la masa dezbaterii s-au numărat: Radu Dudău, Director Executiv Energy Policy Group, prof. univ. Cristian Păun, profesor în cadrul ASE, Gabriel Biriș, avocat, Franck Neel, Președinte FPPG, Daniel Apostol, Director Relații Externe FPPG, Mircea Coșea, Președintele Consiliului de Supraveghere al CNTEE Transelectrica SA, Adrian Badea, Președinte Organizația Patronală “Petrogaz”, Septimiu Stoica, Președinte BRM, Constantin Boștină, Președinte ASPES precum și Mihail Minescu, prorectorul Universității de Petrol și Gaze din Ploiești.

Evenimentul a fost susținut de OMV Petrom și Romgaz și a avut ca partener instituțional Federația Patronală Petrol și Gaze. Parteneri media ai evenimentului au fost EM360, Economistul, Energy Center, Club Economic, Financial Intelligence, Money.ro, InvestEnergy, G4Media, Energynomics, Agerpres si Radio România Actualități.

România Durabilă este un proiect inițiat de Daniel Apostol, jurnalist economic cu o experiență în domeniu de peste 25 de ani, care are ca misiune sprijinirea creșterii economice a companiilor.

Fondată în 2003, Asociația pentru Prognoze și Studii Economico-Sociale este o organizație profesională privată, non-profit, ne-partizană, dedicată înțelegerii mai bune a economiei și problemelor ei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *