Date Transelectrica: Consumul intern net de energie a scăzut cu 5% și producția netă de energie s-a diminuat cu 8%, în primul semestru

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Date Transelectrica: Consumul intern net de energie a scăzut cu 5% și producția netă de energie s-a diminuat cu 8%, în primul semestru

Consumul intern net de energie a scăzut cu 5% și producția netă de energie s-a diminuat cu 8%, în perioada ianuarie – iunie 2022 față de aceeași perioadă a anului precedent, conform analizei evoluției componentelor balanței energetice, realizată de Transelectrica. Consumul de energie electrică la nivelul SEN a înregistrat scăderi în toate cele șase luni calendaristice.

Semestrul I 2022 s-a încheiat cu o scădere a consumului care a fost influențată pe de o parte de creșterea prețurilor la combustibilii primari, fenomen care s-a reflectat în prețul final al energiei electrice, iar pe de altă parte, temperaturile medii lunare care au înregistrat sistematic anomalii pozitive, situându-se peste normele climatologice, se precizează în Raportul semestrial al Transelectrica.

Schimburile fizice transfrontaliere de export înregistrează în S1 2022 o creștere cu 6% față de S1 2021, iar fluxurile transfrontaliere de import au înregistrat creștere în procent de 47%.

În ceea ce priveşte mixul de producție, în perioada ianuarie – iunie 2022 comparativ cu perioada similară a anului 2021, s-a înregistrat o scădere a componentei Nuclear cu 2% și a componentei Hidro cu 28%. Creșteri s-au înregistrat din componenta Termo, în procent de 2% și din surse Regenerabile în procent de 13%, potrivit datelor prezentate de Transelectrica.

În S1, cea mai mare pondere, 35%, este reprezentată de componenta Termo urmată de componenta Hidro 28%, iar energia produsă din surse regenerabile și nucleară au o pondere de aproximativ 19% și respectiv 18%.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.