De astăzi, angajații CE Oltenia sunt în șomaj tehnic. Prin rotație

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit
Prima Pagina Actual Flux energetic De astăzi, angajații CE Oltenia sunt în șomaj tehnic. Prin rotație

Angajații  Complexului Energetic Oltenia (CEO) – 12.860 la număr – intră în şomaj tehnic, prin rotaţie, începând  de astăzi, 13 aprilie, până pe 7 iunie. În intervalul 13.04.2020-10.05.2020 vor intra în șomaj tehnic un număr de 6532 de salariați din totalul de 12860, urmând ca restul salariaților să intre în șomaj tehnic în intervalul 11.05.2020- 07.06.2020.

În vederea reducerii contactului apropiat între angajaţii societăţii, pentru prevenirea şi limitarea apariţiei unor cazuri de infecţie cu COVID-19, Decretul Preşedintelui României nr. 195/2020 a impus luarea unor măsuri restrictive inclusiv în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţilor operatorilor economici, o parte din activitatea economică a ţării fiind redusă semnificativ cu consecinţe directe asupra consumului de energie electrică la nivel naţional. În acest context, în perioada ianuarie – martie, CE Oltenia a înregistrat o reducere semnificativă a vânzărilor de energie electrică, respectiv a veniturilor companiei, ce se va accentua în lunile următoare. Pentru evitarea unor grave prejudicii cu efecte pe termen lung asupra angajaţilor, este necesară reglementarea unor măsuri de reducere temporara a activităţii, fără încetarea raporturilor de muncă, se speifică într-un comunicat al companiei.

În acest sens, s-a stabilit la nivelul fiecărei entităţi organizatorice schema minimă de personal care poate asigura desfăşurarea activităţii în condiţii de siguranţă şi întreruperea/reducerea temporară a activităţii societăţii în perioada 13 aprilie – 5 iunie, ce va avea ca efect programarea, în acest interval, a unui număr de minim 17 zile lucrătoare în şomaj tehnic /salariat, într-o singură tranşă sau în cel mult două tranşe. În intervalul 13 aprilie – 10 mai vor intra în şomaj tehnic un număr de 6.532 de salariaţi din totalul de 12.860, urmând ca restul salariaţilor să intre în şomaj tehnic în intervalul 11 mai – 7 iunie.

Pe perioada şomajului tehnic, salariaţii CE Oltenia vor beneficia, conform Contractului Colectiv de Muncă la nivel de societate, de o indemnizaţie brută reprezentând 75% din salariul de bază, spor vechime şi adaos lunar.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *