De la 1 aprilie, se scumpesc gazele doar pentru 1,6 milioane români, clienți ai ENGIE

Publicat pe Categorii Info Consumatori, Petrol si gaze
Prima Pagina Info Info Consumatori De la 1 aprilie, se scumpesc gazele doar pentru 1,6 milioane români, clienți ai ENGIE

Se scumpesc gazele de la 1 aprilie pentru clienții ENGIE. Comitetul de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat noi preţuri pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici.

În cazul ENGIE România, care are circa 1,6 milioane clienți, prețurile cresc cu 1,2 bani/kWh, de la 11,8 la 13 bani/kWh de la 1 aprilie. Majorarea vine după aproape 4 luni de la ultima scumpire, în medie cu 8%. “Pentru operatorul economic ENGIE România SA se va înregistra o creștere de preț pentru furnizarea reglementată aplicată clienților casnici,  creștere datorată, în principal, corecțiilor aplicate pentru perioada trimestrului IV 2016 – trimestrului I 2018, când prețul practicat a fost mai mic decât costurile aferente furnizării, ceea ce însemnă o creștere de 1,2 bani/kWh, de la 11,8 la 13 bani/kWh”, se menționează în comunicatul transmis de ANRE.

De notat că, ANRE nu a modificat prețurile pentru clienții E.ON Gaz Furnizare. Pentru 34 din cei 36 de operatori economici deținători de licență de furnizare a gazelor naturale care au și clienți reglementați, prețurile aplicate clienților casnici reglementați rămân aceleași, se precizează în același comunicat.

ANRE reamintește că a fost implementat cadrul legal care permite tuturor consumatorilor să își aleagă furnizorul de gaze naturale. Procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, nu implică modificări de ordin tehnic și orice client final casnic de gaze naturale poate să treacă de la furnizarea în regim reglementat, la furnizarea în regim concurențial. Pentru a veni în sprijinul clienților finali casnici de gaze naturale,  ANRE a pus la dispozitie, la pagina proprie de internet, o aplicație web de comparare a prețurilor în domeniul gazelor naturale denumită „Comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale”, instrument independent și necomercial al cărui scop este sa permită compararea preţurilor de furnizare şi a condiţiilor oferite de furnizorii de gaze naturale, înainte de a alege un anume furnizor sau o anume ofertă-tip.

Prin linkul alaturat http://www.anre.ro/ro/info-consumatori/comparator-de-tarife clienții finali de gaze naturale au posibilitatea accesarii directe a comparatorului de preturi în domeniul gazelor naturale, care se gaseste afisat pe prima pagina (Home) a site-ului ANRE.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.