Declin pentru OMV: costuri speciale de un miliard de euro

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Declin pentru OMV: costuri speciale de un miliard de euro

Grupul austriac OMV a anunţat că înregistrează costuri speciale de aproximativ un miliard de euro. “Costurile speciale nete înregistrate în trimestrul trei din 2015, în special ca urmare a reducerii estimărilor preţului ţiţeiului, se vor ridica la aproximativ un miliard de euro”, se precizează într-un comunicat al OMV. Urmare a acestui anunț, acţiunile OMV au scăzut la bursă cu 3,8%, notează Reuters.

omv

Raportul preliminar pentru trimestrul III 2015 al OMV, acţionarul majoritar al companiei Petrom, a confirmat un declin care “a împovărat semnificativ”’ performanţa grupului. Producția totală de țiței și gaze a grupului austriac OMV s-a redus cu 4,88% față de trimestrul anterior și cu 6,1% comparativ cu trimestrul III din 2014, la 292.000 tone echivalent petrol. Producția OMV Petrom a scăzut în al treilea trimestru din 2015 cu 3,8% față de trimestrul anterior și cu 2,2% comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 174.000 tone echivalent petrol. În raportul OMV, se precizează că scăderea producției totale de hidrocarburi a grupului austriac a fost cauzată, în primul rând, de reducerea producției din România și a celei din Norvegia.

Grupul austriac și-a revizuit în scădere estimările cu privire la evoluția prețului mediu al țițeiului, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung: la 55 dolari/baril pentru 2016, 70 dolari/baril pentru 2017, 80 dolari/baril pentru 2019 și 85 dolari/baril pentru 2019.

„Revizuirea estimărilor privind prețul țițeiului a necesitat reevaluarea în scădere a valorii activelor din segmentul upstream, atât a celor aflate deja în producție și dezvoltare, cât și a celor aflate în stadiul de explorare”, se mai arată în raportul preliminar al OMV, în care se precizează că reevaluarea se va cifra la circa un miliard de euro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *