Delgaz Grid a achiziționat peste 200.000 de contoare de gaze naturale în 2023

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Delgaz Grid a achiziționat peste 200.000 de contoare de gaze naturale în 2023

Delgaz Grid comunică că a investit, în anul 2023, peste 35 de milioane de lei pentru achiziția și montarea a peste 200.000 de contoare de gaze naturale, reprezentând 10% dintre cele aproximativ 2 milioane de contoare aflate în instalațiile de gaz ale consumatorilor companiei.

Potrivit unui comunicat al companiei, circa 150.000 de contoare au fost montate la instalațiile de gaz ale clienților unde mijloacele de măsură erau scadente din punct de vedere metrologic, iar 50.000 au fost montate la clienții noi. Totodată, anul trecut au mai fost montate alte 100.000 de contoare recertificate metrologic în laboratoare autorizate și supravegheate de către Biroul Român de Metrologie Legală.

Potrivit reglementărilor actuale, înlocuirea contoarelor de gaze naturale se face atunci când sunt scadente din punct de vedere metrologic, la interval de opt ani. Citirea contoarelor se face de către companiile de distribuție a gazelor naturale o dată la trei luni, pentru dispozitivele citite manual, și lunar pentru dispozitivele citite la distanță.

Mijloacele de măsurare sunt proprietatea operatorului rețelei de distribuție, iar înlocuirea acestora se face în prezența proprietarului imobilului, pentru reluarea alimentării în condiții de siguranță. De aceea, Delgaz Grid îi roagă pe proprietari să fie la domiciliu la data anunțată de companie pentru înlocuirea contoarelor, iar în cazul în care nu este posibil să se programeze (în baza notificării de lipsă acces primite) telefonic la numărul 0232.200.437 sau online pe site-ul delgaz.ro la secțiunea dedicată, Programări înlocuiri contoare.

Clienții Delgaz Grid sunt informați și cu privire la datele la care sunt programați pentru citire. În cazul în care contoarele se află pe proprietatea clienților și echipele operaționale nu au acces pentru efectuarea citirii, aceștia pot transmite un mesaj cu poza contorului sau pot programa data citirii (în baza notificării de lipsă acces primite) telefonic  la numărul 0232 200 434 sau online pe site-ul delgaz.ro, la secțiunea dedicată, Programări citiri contoare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *