Delgaz Grid a modernizat cinci stații de transformare din jud. Vaslui, cu fonduri europene

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Delgaz Grid a modernizat cinci stații de transformare din jud. Vaslui, cu fonduri europene

Delgaz Grid, companie membră a Grupului E.ON România, anunță finalizarea unui proiect de investiții finanțat din fonduri europene prin care stațiile de transformare Huși, Stănilești, Vetrișoaia, Fălciu, Murgeni, din  jud. Vaslui, au fost modernizate prin înlocuirea unor echipamente de înaltă şi medie tensiune. De asemenea, au fost create condiţiile necesare pentru integrarea în SCADA (control şi achiziţie de date la distanţă) a celor cinci staţii de transformare.

Proiectul a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritară 6: Promovarea energiei curate şi eficienţei energetice în vederea susţinerii unei economii cu emisii scăzute de carbon, Obiectivul specific 6.1: Creşterea producţiei de energie din resurse regenerabile mai puţin exploatate (biomasă,biogaz, geotermal) -distribuţie.

Valoarea totală a proiectului este de 37,2 milioane lei din, care 23 milioane de lei din FEDR, 4 milioane de lei din Bugetul Național și 10,2 milioane de lei contribuția Delgaz Grid. Scopul principal al proiectului este preluarea în siguranță a energiei produse din surse regenerabile.

Lucrările s-au derulat în perioada 21.08.2019 – 31.12.2023  şi au ca obiectiv principal creșterea siguranței preluării energiei electrice produse din resurse regenerabile prin reducerea numărului de întreruperi, diminuarea cantității de energie electrică nelivrată și reducerea costurilor de mentenanță a rețelei de distribuţie.

În acelaşi timp, calitatea serviciului de distribuţie va fi îmbunătăţită pentru peste 40.000 de clienţi care sunt alimentaţi din staţiile incluse în proiect, susține Delgaz Grid.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *