Delgaz Grid: Stația de transformare Carbonifera din  Bacău, modernizată cu peste 1,2 milioane de lei

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Delgaz Grid: Stația de transformare Carbonifera din  Bacău, modernizată cu peste 1,2 milioane de lei

Compania de distribuție din Grupul E.ON,  Delgaz Grid a finalizat recent modernizarea stației de transformare Carbonifera din jud. Bacău, printr-un proiect de investiții de peste 1,2 milioane de lei. Beneficiari direcți ai investiției vor fi peste 7.300 de consumatori de pe Valea Trotușului din localitățile Asău, Agăș, Preluci, Straja și Sulta, dar și din zone ale localităților Moinești și Comănești.

Vechile instalații au fost înlocuite cu un modul compact, cu echipamente de ultimă generație, supravegheate și comandate de la distanță prin SCADA. De asemenea, au fost modernizate și linii de medie și joasă tensiune, precum și posturi de transformare din zonă, informează compania.

Suplimentar, lucrările realizate permit interconectarea stației cu cele din Moinești și Comănești, ceea ce facilitează configurarea unor căi de alimentare alternative în cazul producerii unor avarii și asigurarea continuității în alimentarea consumatorilor. Și, nu în ultimul rând, noile instalații prezintă un grad ridicat de siguranță în exploatare pentru personalul care asigură controlul și mentenanța echipamentelor.

Pentru anul în curs, Delgaz Grid și-a propus un plan ambițios de investiții, de aproape 720 de milioane de lei, din care aprox. 352 de milioane pentru modernizarea, digitalizarea și dezvoltarea rețelei de distribuție a energiei electrice din zona Moldova.

Rezultatul cumulat al investițiilor realizate an de an a dus la obținerea unor progrese remarcabile în ceea ce privește continuitatea în alimentarea cu energie electrică. Astfel, în 2021, Delgaz Grid a înregistrat cea mai mică durată a întreruperilor în alimentarea cu energie electrică în rândul distribuitorilor din România.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *