Demisii la Nuclearelectrica într-o perioadă de glorie a companiei! Dan Niculaie Faranga a renunțat la mandatul de Director Financiar după 11 luni. Ana Birchall a plecat după 2 ani

Publicat pe Categorii Energie, Esential, Hidro si nucleara, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Demisii la Nuclearelectrica într-o perioadă de glorie a companiei! Dan Niculaie Faranga a renunțat la mandatul de Director Financiar după 11 luni. Ana Birchall a plecat după 2 ani

Două persoane cu poziții importante au decis să plece de la Nuclearelectrica. Este vorba despre Dan Niculaie Faranga, Director Financiar și Ana Birchall, Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice si Relatii Internationale.

În cazul lui Faranga, compania a informat investitorii și acționarii printr-un raport transmis BVB. Ana Birchall a făcut anunțul pe facebook.

Despre motivele pentru care cei doi au renunțat să mai lucreze la Nuclearelectrica, într-o perioadă de glorie a companiei, nu se spune nimic. Surse apropiate companiei spun că “proiectele uriașe de investiții în care este implicată Nuclearelectrica vin cu multe provocări, muncă și stres pe măsură, presiuni din toate părțile, așteptările sunt foarte mari, așa că unii oameni renunță …”.

Prezentăm informarea coompaniei cu privire la Dan Niculaie Faranga: “SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) informeaza actionarii si investitorii ca, in data de 29.03.2024, Consiliul de Administratie al SNN a luat act de decizia domnului Dan Niculaie Faranga de a renunta la mandatul sau de Director Financiar, in baza notificarii domnului Dan Niculaie Faranga din data de 28.03.2024. 

Mandatul pe perioada de 4 ani al domnului Dan Niculaie Faranga, acordat in baza prevederilor OUG 109/2011, a inceput la data de 03.05.2023 si urma sa fie finalizat la data de 03.05.2027.

SNN ii multumeste domnului Dan Niculaie Faranga pentru profesionalism si eforturile depuse in vederea indeplinirii indicatorilor de performanta asociati contractului de mandat si pentru rezultatele financiare obtinute de SNN in perioada mandatului sau”.

Dan Niculaie-Faranga are o experienta de peste 20 de ani în pozitii de management in domeniul financiar, in industrii precum servicii financiare, dezvoltari imobilare, consultanta, fuziuni si achizitii, precum si in domeniul energetic. Este licentiat al Facultatii de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice, al unui curs post-universitar in management bancar si bursier si a absolvit Programul Canadian M.B.A. organizat de University of Ottawa, École des Hautes Études Commerciales Montreal si Academia de Studii Economice cu specializarea in Finanț

Ana Birchall a anunțat, pe facebook, că a demisionat de la Nuclearelectrica, din functia de Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice si Relatii Internationale. Ea a scris pe Facebook: “Colaborarea mea cu Nuclearelectrica a ajuns la sfârșit prin demisia mea din postul, nepolitic, ocupat prin concurs. Vă asigur că oriunde voi fi, așa cum am făcut încă din 2017 sau in 2019 (cand, in calitate de ministru al justitiei, am gasit solutia legala care a dus la deblocarea si ulterior la avansarea construirii Unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda, fara ca statul roman sa plateasca un leu despagubire, solutie cu care, ulterior, s-au laudat unii si altii, desi contributia lor la gasirea acestei solutii a fost zero), în conformitate cu legea și interesele României, voi continua să promovez și să susțin proiectele energetice care contribuie la securitatea energetică a României”.

In ianuarie 2022, Ana Birchall s-a alăturat echipei Nuclearelectrica, in calitate de Special Envoy for Strategic and International affairs (Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice si Relatii Internationale), în ianuarie 2022. Rolul Anei Birchall a fost să contribuie la eforturile Nuclearelectrica de a promova proiectele strategice pe care compania le are in desfasurare in special in cadrul parteneriatului nord-american in domeniul energiei si securitatii energetice, precum si in cadrul altor parteneriate strategice.

Cu o experienta de peste 20 de ani in drept, politica externa si relatii internationale, Ana Birchall este licentiata in drept a Universitatii Bucuresti, masterat si doctorat in drept, al prestigioasei Yale Law School, SUA. Inainte de a reveni acasa, Ana Birchall a lucrat pe Wall Street, New York City, SUA, in calitate de avocat in cadrul uneia dintre cele mai mari firme de avocatura din lume. Din 2003,  Birchall a revenit acasa cu familia si s-a alaturat echipei Ministerului Afacerilor Externe promovand interesele Romaniei de integrare in NATO si aderare la UE. Ulterior, Ana Birchall a decis sa se implice in viata politica detinand functia de Vicepremier pentru Parteneriatele Strategice ale Romaniei, Ministrul Justitiei, Ministru delegat pentru afaceri europene, Inalt Reprezentant al Guvernului pentru relatia cu SUA si Afaceri Europene, deputat in Parlamentul Romaniei, presedinta Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputatilor, presedinta Comisiei Speciale pentru Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, Presedinta delegatie Parlamentului Romaniei la OSCE.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *