Acţionarii OMV Petrom îşi primesc dividendele. Depozitarul Central le va distribui timp de 3 ani

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic Acţionarii OMV Petrom îşi primesc dividendele. Depozitarul Central le va distribui timp de 3 ani

Acţionarii OMV Petrom pot intra în posesia dividendelor începând cu 12 iunie 2015. Depozitarul Central va distribui, în perioada 12 iunie 2015 – 12 iunie 2018, dividende pentru acţionarii companiei.

„Emitentul va plăti acţionarilor dividendele aferente exerciţiului financiar 2014, utilizând serviciul naţional lansat de Depozitarul Central. Valoarea dividendului brut pe acţiune este de 0,0112 lei. Acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului, la data de 21 mai 2015”, se arată într-un comunicat al Depozitarului Central.

Plata se va efectua prin transfer bancar în contul participanţilor la sistemul RoClear, în baza solicitărilor transmise de acţionari sau în numerar la ghişeele bancare BRD – Groupe Societe Generale din întreaga ţară, pentru acţionarii persoane fizice.

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) OMV Petrom a aprobat, în 28 aprilie, distribuirea de dividende în valoare totală de 634 milioane de lei. Dividendul brut este de 0,0112 lei pentru o acţiune.

Plata dividendelor nete cuvenite acţionarilor OMV Petrom pentru exerciţiul financiar 2014 este supusă prevederilor generale în materia prescripţiei, fiind prescrisă începând cu data de 13 iunie 2018, respectiv în termen de trei ani de la data de 12 iunie 2015.

OMV Petrom a comunicat acționarilor că plătește dividendele aferente exercițiului financiar 2014, urmare a hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din 28 aprilie 2015, potrivit unui raport al companiei transmis BVB. „Urmare a hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor OMV Petrom SA din data de 28 aprilie 2015, OMV Petrom anunţă plata dividendelor aferente exerciţiului financiar 2014, prin intermediul Depozitarului Central SA şi BRD – Groupe Societe Generale – agentul de plată selectat – începând cu data de 12 iunie 2015, către acţionarii OMV Petrom SA înscrişi în Registrul Acţionarilor ţinut de către Depozitarul Central SA la data de înregistrare 21 mai 2015. Dividendul brut este de 0,0112 lei pentru o acţiune, iar impozitul pe dividende aferent va fi reţinut la sursă în cotele prevăzute de lege”, se menţionează în raport.

OMV Petrom a mai anunțat că va publica o listă de răspunsuri la întrebări frecvente referitoare la plata dividendelor pe site-ul http://www.omvpetrom.com, sectiunea Relația cu investitorii›Acțiuni OMV Petrom›Dividende.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *