Dezbateri despre viitorul regenerabilelor în România. Antal Lóránt, președintele Comisiei pentru energie din Senat: Să fim moderați și să facem investiții în regenerabile cu cap. Corina Popescu, CEO Electrica: Este foarte bine că investim în sectorul regenerabilelor, să ne uităm cu atenție către fondurile europene

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii, Regenerabile, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Dezbateri despre viitorul regenerabilelor în România. Antal Lóránt, președintele Comisiei pentru energie din Senat: Să fim moderați și să facem investiții în regenerabile cu cap. Corina Popescu, CEO Electrica: Este foarte bine că investim în sectorul regenerabilelor, să ne uităm cu atenție către fondurile europene
  • „Green Deal vine cu ținte ambițioase și cu un fond de modernizare amplu care să susțină tranziția energetică. Aceasta este cheia succesului în dezvoltarea sectorului regenerabilelor în România, să accesăm bani din acest fond de modernizare. Trebuie să ne uităm cu atenție către infuzia de fonduri europene și cred că este momentul ca proiectele din domeniul regenerabilelor – foarte multe la număr –  să se întâmple”, a declarat Corina Popescu, CEO Electrica, la Summitul “Building the Post Pandemic World”, organizat de Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică.

Este foarte bine că investim în sectorul regenerabilelor, dar să nu uităm de tehnologiile inovative de echilibrare  – hidrogen și baterii – care ar trebui să se dezvolte împreună cu partea de producție în surse de energie regenerabilă, a atras atenția Corina Popescu.

În schimb, senatorul Antal Lóránt, Președintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale din Senat, s-a arătat “mai moderat” în ce privește investițiile în regenerabile. “Energia regenerabilă este foarte importantă, dar haideți să fim mai moderați cu investițiile! Avem nevoie de o strategie, de tehnologii inovative. Consider că trebuie să investim în sursele pe care le avem și le putem exploata în siguranță: gaze, nuclear, hidro. Să fim moderați în a investi în surse regenerabile. Nu spun că nu trebuie promovate sursele regenerabile, acestea înseamnă viitorul, însă trebuie să fim moderați și să facem aceste investiții cu cap. Să nu ieșim pe scena cu măsuri și apoi să le gândim. România este într-o poziție bună în ce privește mixul energetic, avem ce dezvolta, să le menținem pe cele existente”,  a precizat Antal Lóránt, la Summitul “Building the Post Pandemic World”.

România trebuie să regândească tot, poziția, strategia vizavi de energia  regenerabilă, a compleatat acesta.

Silvia Vlăsceanu, Director Executiv HENRO, în calitate de Moderator, a semnalat că aprobarea strategiei energetice  este în sarcina Parlamamentului și ar trebui să fie un act asumat pe o perioadă lungă de timp.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.