DIICOT, la Rompetrol. Sechestru de trei miliarde de lei pe rafinăria Petromidia și benzinării

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic DIICOT, la Rompetrol. Sechestru de trei miliarde de lei pe rafinăria Petromidia și benzinării

Ultima oră: Acțiunile companiei Rompetrol Rafinare au fost suspendate de la tranzacționare, luni dimineata,  la Bursa de Valori București, după publicarea informațiilor potrivit cărora procurorii DIICOT vor pune sechestru pe rafinăria Petromidia în cadrul unui dosar penal.

Procurorii DIICOT au declanșat cercetări în dosarul Rompetrol 2, urmând să fie puse sechestre de trei miliarde de lei pe acţiunile rafinăriei Petromidia, pe conturile unor persoane fizice, cât și pe benzinăriile companiei și alte active.

rompetrol-300x160

Dosarul privind privatizarea Petromidia este disjuns dintr-o cauză trimisă în judecată în anul 2006, în care a fost judecat Dinu Patriciu, alături de alte persoane. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că KazMunaiGaz International, OilField Business Solutions şi SC Rompetrol Rafinare sunt introduse ca părţi responsabile civilmente în acest nou dosar, reprezentanţii societăţilor fiind citaţi la sediul DIICOT pentru audieri marţi, 10 aprilie.

Procurorii DIICOT au dispus schimbarea încadrării juridice și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 14 persoane care au calitatea de suspecți în dosarul Rompetrol II, în care a fost pus sechestru pe rafinăria Petromidia pentru savârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat; abuz în serviciu; complicitate la abuz în serviciu; înșelăciune; complicitate la înșelăciune; delapidare; complicitate la delapidare; evaziune fiscală; complicitate la evaziune fiscală; spăare de bani; manipularea pieței de capital prin tranzacții sau ordine de tranzacționare, potrivit unui comunicat DIICOT.

Printr-o a doua ordonață din 6 mai 2016, procurorii DIICOT au dispus instituirea sechestrului asigurator în vederea recuperării pagubei cauzate prin infracțiuni și a confiscării speciale, până la concurența sumelor de 1.724.168.825 lei, 290.786.616 USD si 34.941.924 de euro asupra bunurilor mobile și imobile aparținând unui număr de 4 suspecți, cât și asupra bunurilor mobile și imobile aparținând KazMunayGaz International NV, SC Oilfield Exploration Business Solutions SA și SC Rompetrol Rafinare SA, în calitate de părți responsabile civilmente. Totodată, a fost pus sechestru asigurator asupra acțiunilor pe care cele trei companii le dețin la societăți comerciale de pe teritoriul României.

În primul dosar “Rompetrol”, au fost trimise în judecată 13 persoane, printre acestea fiind omul de afaceri Dinu Patriciu, fostul ministru Sorin Pantiş şi Sorin Roşca Stănescu.

î


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *