Din 19 mai, DOAR persoanele fizice din regiunea București – Ilfov se pot înscrie în Programul Casa Verde Fotovoltaice

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info, Info Consumatori, Regenerabile, Solar
Prima Pagina Actual Flux energetic Din 19 mai, DOAR persoanele fizice din regiunea București – Ilfov se pot înscrie în Programul Casa Verde Fotovoltaice
  • AFM a anunțat: Un număr de 4.993 de persoane fizice din regiunea Bucureşti-Ilfov s-au înscris vineri dimineaţa în programul Casa Verde Fotovoltaice, bugetul aferent, de 99,86 milioane de lei, fiind rezervat integral în 9 minute

Administrația Fondului pentru Mediu demarează sesiunea de finanțare pentru înscrierea solicitanților persoane fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională, începând cu data de 19 mai 2023 și până la data de 26 iunie 2023.

Începând de mâine, 19 mai 2023, ora 10.00, persoanele fizice DOAR din regiunea București – Ilfov care doresc să se înscrie în aplicația informatică destinată Programului Casa Verde Fotovoltaice, o pot face accesând link-ul: https://depunerefotovoltaice.afm.ro/, potrivit unui anunț al AFM.

Persoanele fizice din celelalte regiuni se vor putea înscrie conform calendarului publicat: https://www.afm.ro/main/programe/sisteme_fotovoltaice/2023/calendar-fotovoltaice-2023_05_03.pdf.

Pentru a preveni un blocaj din cauza suprasolicitării aplicației informatice, AFM recomandă accesarea link-ului https://depunerefotovoltaice.afm.ro/ și de pe pagina de facebook AFM – https://www.facebook.com/profile.php?id=100064892042624.

Documentele încărcate la momentul înscrierii în aplicație nu vor mai putea fi modificate sau reîncărcate ulterior, atenționează AFM.

Sursă foto: Enel

De asemenea, unitățile de cult se vor putea înscrie în program în perioada 27 iunie 2023, ora 10:00 – 29 iunie 2023, ora 23:59.

 “Având în vedere importanța programului din punct de vedere al politicilor de protecție a mediului și interesul major manifestat de către cetățeni, Administrația Fondului pentru Mediu a depus toate eforturile pentru simplificarea accesului persoanelor fizice la Program, prin elaborarea unei noi aplicații informatice. Anul acesta, persoanele fizice se vor înscrie personal în cadrul programului prin intermediul aplicației informatice, conform calendarului publicat pe site-ul instituției, fiind alocate câte trei zile lucrătoare pentru fiecare regiune, pentru a preveni un blocaj din cauza suprasolicitării aplicației informatice. Ne dorim ca programul să fie un real succes și să putem sprijini aproximativ 87.500 de gospodării în efortul lor de a-și reduce costurile cu factura la energie, pe lângă cele 55.000 sisteme aprobate în cele două sesiuni de finanțare organizate până acum.” a declarat, recent, președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculăescu.

Etapele programului:

a) publicarea pe pagina de internet www.afm.ro a informațiilor necesare demarării sesiunii de

validare a instalatorilor;

b) aprobarea instalatorilor;

c) încheierea contractelor de participare;

d) depunerea garanției de către instalatorii cu care a fost încheiat contract de participare;

e) publicarea listei instalatorilor validați;

f) publicarea pe pagina de internet a AFM a informațiilor necesare demarării sesiunii de înscriere a solicitanților;

g) încărcarea în aplicație a documentelor necesare de către solicitanți și rezervarea sumelor aferente finanțării prin înscrierea în aplicație, etapă care poate fi derulată în paralel cu acțiunile menționate la lit. b)—e);

h) selectarea de către solicitanți a unui instalator validat, prin intermediul aplicației;

i) analiza documentelor încărcate de solicitanți de către instalatorul selectat;

j) aprobarea/respingerea/refuzul solicitanților de către instalator, prin intermediul aplicației;

k) aprobarea/respingerea de către AFM a solicitanților, în baza listelor generate de aplicație;

l) contestarea rezultatului de către solicitanți;

m) semnarea contractelor de finanțare de către unitățile de cult, generate prin intermediul aplicației;

n) implementarea proiectului;

o) decontarea sumelor solicitate de instalatorii validați;

p) verificarea de către AFM a corectitudinii analizei eligibilității beneficiarilor și a documentelor depuse în vederea decontării, efectuate de către instalatori, prin eșantion;

q) monitorizarea beneficiarilor.

Finanțarea se acordă în cuantum de maximum 20.000 de lei, sub condiția suportării unei contribuții proprii a beneficiarului de 2.000 de lei.

Suma finanțată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferența până la valoarea totală a facturii se suportă de către beneficiar din surse financiare proprii.

Toate informațiile necesare participării în Program sunt publicate pe site-ul www.afm.ro, la secțiunea Programe de finanțare – Sisteme fotovoltaice.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *