Dispută președinte-premier pe noul Cod Fiscal!

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Dispută președinte-premier pe noul Cod Fiscal!

Iohannis: Nu ne permitem „experimente economice”; Ponta: Este clar că cei care sunt împotriva Codului Fiscal sunt împotriva intereselor legitime ale României!!!”

ponta-iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a criticat noul Cod fiscal, spre marea nemuțumire a premierului Victor Ponta. Un schimb de replici dure între șeful statului și al Guvernului a avut loc pe tema Codului fiscal. Iohannis nu înțelege de unde s-a strecurat aprecierea că acest Cod fiscal ar revoluţiona finanţele României, subliniind că nu ar trebui să existe preocupare doar pentru scăderea taxelor, ci şi pentru maniera în care se realizează aceasta.

‘Nu ştiu cum s-a strecurat aprecierea că acest Cod fiscal ar revoluţiona finanţele României prin simpla reducere a unor impozite. Cred că nu ar trebui să ne preocupe doar scăderea taxelor, ci şi maniera în care se face aceasta. O asemenea schimbare este utilă, însă fără să pună în pericol anumite beneficii, cum ar fi sustenabilitatea finanţelor publice, care a fost consolidată, cu eforturi serioase, în ultima perioadă. În plus, aflaţi totuşi în prag de an electoral, trebuie să înţelegem distanţa dintre tentaţia politică şi realitatea economică’, a afirmat şeful statului la BNR, citat de Agerpres,cu prilejul lansării emisiunii numismatice ‘150 de ani de la naşterea Regelui Ferdinand’, arătând că în aceste zile analizează Codul fiscal pentru a decide asupra oportunităţii promulgării actului normativ.

Șeful statului se mai gândește daca va aproba nou Cod Fiscal, promovat de Guvernul Ponta, motivând că simpla scădere a taxelor nu garantează creşterea economică şi România nu-și permite „experimente economice”. El a vorbit audienței dspre mai multe „iluzii” pe care le conține acest pachet fiscal. „Devine imperativ să renunțăm la cel puțin câteva iluzii – în primul rand, iluzia că prosperitatea se poate construi pe deficite bugetare și datorie publică, rostogolite continuu de al un an la altul. Apoi, iluzia că politicile monetare și fiscale pot compensa absența reformelor reale. Nu în ultimul rând, iluzia că odată ce a fost obținută, prosperitatea nu se mai poate pierde, ceea ce este profund greșit”, a spus Iohannis.

În replică, premierul Victor Ponta a transmis : România merge în direcţia bună din punct de vedere economic şi social. Promulgarea Codului Fiscal va da garanţie şi avânt acestei creşteri (care îi supără pe adversarii sau competitorii ţării noastre).

„Codul Fiscal este al României, nu al Guvernului Ponta! A fost votat în unanimitate de Parlamentul României şi susţinut de comunitatea de afaceri prin Coaliţia pentru Dezvoltarea României! Este clar că cei care sunt împotriva Codului Fiscal sunt împotriva intereselor legitime ale României!!!”, a precizat premierul.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.