Distribuțiile Electrica fuzionează, însă tarifele de distribuție cresc și rămân diferite în 2021 pentru fiecare regiune – Muntenia Nord, Transilvania Nord, Transilvania Sud

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Distribuțiile Electrica fuzionează, însă tarifele de distribuție cresc și rămân diferite în 2021 pentru fiecare regiune – Muntenia Nord, Transilvania Nord, Transilvania Sud

La Electrica, chiar dacă distribuțiile fuzionează, pentru anul 2021 se vor aplica în continuare tarife de distribuție diferite, pentru fiecare dintre cele 3 regiuni unde operatorii își desfășoară activitatea – Muntenia Nord, Transilvania Nord și Transilvania Sud.

Având în vedere fuziunea celor trei operatori de distribuție din cadrul Grupului Electrica, cu data țintă efectivă 31 decembrie 2020, pentru anul 2021 rămân aplicabile tarifele de distribuție diferite, aplicabile fiecărei regiuni (Muntenia Nord, Transilvania Nord, Transilvania Sud), precizează Electrica într-o informare către BVB.

Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei  a decis să majoreze tarifele de distribuție valabile de la 1 ianuarie 2021 pentru cei 8 operatori de distribuție concesionari, printre care și societățile din Grupul Electrica, conform proiectelor de ordine aflate în dezbatere publică.

Potrivit datelor prezentate de Electrica, se remarcă o creștere a  tarifului specific aplicabil din 1 ianuarie 2021 la cei 3 distribuitori, pe cele 3 niveluri de tensiune.  Creșterile variază de la 2,5% la 12,2%, comparativ cu anul 2020.

Electrica a scapat de emoții legate de fuziunea distribuțiilor, care va aduce beneficii, nu și pierderi după ce ANRE a corectat metodologia privind tarifele de distribuție ( metodologie care a fost pusă de 3 ori în consultare publică).

Citește și: https://www.investenergy.ro/electrica-scapa-de-emotii-fuziunea-distributiilor-va-aduce-beneficii-nu-si-pierderi-anre-a-corectat-metodologia-privind-tarifele-de-distributie-un-nou-proiect-de-ordin-in-a-treia-faza-de-consulta/

Specialiștii apreciază că, urmare a creșterii tarifelor de distribuție la cei 8 operatori de distribuție concesionari, prețul final al energiei electrice ar putea crește cu până la 2,5%.

Fuziunea distribuțiilor de energie din grupul Electrica este în grafic. Procesul de fuziune a celor 3 distribuții de energie electrică se derulează în paralel cu digitalizarea întregului grup, a anunțat Corina Popescu, CEO. Tribunalul Specializat Cluj a comunicat Decizia definitivă referitoare la procesul de fuziune prin absorbtie a celor trei societăți de distribuție din cadrul Grupului Electrica, respectiv Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord S.A. (SDTN), în calitate de societate absorbantă, și Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud S.A. (SDTS) și Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord S.A. (SDMN), în calitate de societăți absorbite.

Citește și: https://www.investenergy.ro/fuziunea-distributiilor-din-grupul-electrica-in-grafic-decizie-defintiva-de-la-tribunalul-specializat-cluj-compania-distributie-energie-electrica-romania-deer-va-fi-functionala-din-ianuarie-2021/


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *