Distrigaz Sud Rețele a investit 530 milioane de lei în rețeaua de distribuție a gazelor naturale, în 2023

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Investitii / Tranzactii, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Distrigaz Sud Rețele a investit 530 milioane de lei în rețeaua de distribuție a gazelor naturale, în 2023

Distrigaz Sud Rețele a realizat, în anul 2023, investiții totale în rețeaua de distribuție a gazelor naturale în valoare de 530 milioane de lei, pentru a răspunde celor două obiective majore ale companiei: exploatarea în siguranță a sistemului de distribuție și dezvoltarea infrastructurii de gaze naturale. Acestea au fost direcționate prioritar în modernizarea sistemului de distribuție, prin înlocuirea conductelor din oțel cu cele din polietilenă (cu parametri tehnici superiori și o durată de viață mai mare), și în extinderea acestuia, prin racordarea de noi clienți.

Fiind preocupată în permanență de exploatarea în siguranță a sistemului de distribuție a gazelor naturale, compania a alocat, anul trecut, un buget de 290 milioane de lei pentru înlocuirea a 145 km de conducte și branșamente, a 17.200 posturi de reglare-măsurare și a 222.000 contoare de gaze naturale, continuând astfel efortul susținut, din ultimii ani, de modernizare a rețelei de distribuție. Planurile de investiții anuale ale companiei, coroborate cu achiziționarea și utilizarea unor echipamente și tehnologii de ultimă generație pentru derularea activității operaționale, au condus, în decursul a 3 ani, la o reducere semnificativă a cantităților de gaze naturale destinate consumului tehnologic, precum și la diminuarea emisiilor de metan echivalente, susțin reprezentanții Distrigaz Sud Rețele.

Pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor clienților care au optat pentru racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale, compania a mobilizat resurse financiare importante, alocând 240 milioane de lei (reprezentând 45% din bugetul total de investiții) pentru lucrările de extindere și racordare aferente. Astfel, pentru cei 69.000 de clienți noi conectați la rețea, au fost puși în funcțiune 580 de km de conducte și realizate 17.500 de branșamente noi.

De asemenea, compania a continuat să pună accent pe digitalizarea serviciilor oferite clienților săi. Distrigaz Sud Rețele este primul operator de distribuție a gazelor naturale care a implementat ePortalDGSR, un portal electronic prin intermediul căruia pot fi accesate o serie de funcționalități, disponibil la adresa https://racordaresd.distrigazsud-retele.ro/. Astfel, clienții pot depune online cererea de racordare la sistemul de distribuție și documentele aferente procesului, adăuga locul de consum și transmite indexul de gaze naturale, accesa informații referitoare la data următoarei verificări/revizii a instalației de utilizare a gazelor naturale și istoricul de consum. Prin intermediul acestui serviciu digital, în anul 2023, au fost depuse 83% din totalul cererilor de racordare, 93% din totalul cererilor de punere în funcțiune a instalațiilor de utilizare a gazelor naturale și 60% din totalul cererilor de avize. De asemenea, prin cea mai nouă funcționalitate dezvoltată în cadrul ePortalDGSR, au fost depuse 71% din totalul fișelor de verificări/revizii ale instalațiilor de utilizare gaze naturale. Menționăm aici și serviciile digitale dezvoltate în cadrul ePortalDGSR puse la dispoziția tuturor furnizorilor de gaze naturale prin intermediul modulului dedicat acestora.

Reprezntanții companiei anunță că site-ul  www.distrigazsud-retele.ro, care prezintă informații de interes general pentru clienți, furnizori, operatori economici și parteneri, are un design nou și este mai bine structurat din punct de vedere informațional, oferind utilizatorilor funcționalități noi și o experiență de navigare intuitivă.

Distrigaz Sud Rețele va continua și în anul 2024 efortul investițional în vederea  modernizării infrastructurii de gaze naturale pentru a menține standardul ridicat în ceea ce privește exploatarea în condiții de siguranță a sistemului de distribuție pe care îl operează.

Distrigaz Sud Rețele este lider în distribuția de gaze naturale în România, cu o expertiză de peste 47 de ani în acest domeniu, având peste 2 milioane de clienți, circa 23.300 km rețea și 2.767 de angajați. Distrigaz Sud Rețele operează rețeaua de distribuție de gaze naturale în 1.358 de localități, pe raza a 20 județe din sudul și centrul României: Argeș, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Teleorman și în Municipiul București.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *