DNA cercetează la Transelectrica și SMART

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic DNA cercetează la Transelectrica și SMART

Șefii Transelectrica și ai filialei acesteia – SMART, firmă care asigură mentenanţa, stau zilele acestea la dispoziția procurorilor DNA, care fac cercetări într-o cauză penală ce vizează fapte de corupţie şi infracţiuni asimilate acestora, care ar fi fost comise în perioada 2011 – 2015. Ieri, au fost efectuate 16 percheziții în Bucureşti şi Craiova, dintre care patru la sediile unor sucursale ale unor societăţi cu capital de stat şi la un sediu central, iar restul la sediile unor firme şi la locuinţele mai multor persoane, potrivit DNA. Procurorii DNA sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii.

Societatea pentru Servicii de Mentenanţă a Reţelei Electrice de Transport – SMART a fost creată în august 2001, în baza unei hotărâri de guvern, prin reorganizarea unor activităţi din cadrul Transelectrica. SMART are contracte cu Transelectrica, dar și cu societăți E.On, Cez, Enel şi Siemens.

Potrivit GdS, procurorii anticorupție au anunțat începerea urmăririi penale și punerea sub control judiciar a doi inculpați. Este vorba de Liviu Petrache, directorul Smart SA (acuzat de comiterea infracțiunii de trafic de influență) și de Marius Merfu, administratorul unei societăţi comerciale (acuzat de cumpărare de influenţă). Anchetatorii au reținut că, în primăvara acestui an, directorul Petrache i-a cerut lui Merfu patru telefoane mobile în valoare totală de aproximativ 16.000 de lei. În schimb, directorul Petrache urma să intervină pe lângă conducerea Sucursalei Constanţa a Smart SA.

Procurorii DNA nu au oferit detalii privind infracțiunile de corupție descoperite la sucursalele din Craiova ale Transelectrica și SMART.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *