Domnia lui Borza la Hidroelectrica, pe ducă?! Creditorii au fost plătiți, acționarii pot cere modificarea planului de reorganizare

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Domnia lui Borza la Hidroelectrica, pe ducă?! Creditorii au fost plătiți, acționarii pot cere modificarea planului de reorganizare

Domnia lui Remus Borza la Hidroelectrica ar putea fi scurtată dacă acționarii vor solicita judecătorului sindic modificarea planului de reorganizare, respectiv acordarea dreptului de administrare a societății. Acționarii pot recurge la această măsură după ce, în luna iunie 2015, a fost achitată ultima tranșă din cele 24 aferente masei credale. Am preluat această informație din raportul pe luna iunie a fostului administrator special, Gabriel Dumitrașcu, care întârzie să fie făcut public!!

646x404

Hidroelectrica a achitat 3,817 miliarde lei din totalul celor 4,313 miliarde lei înscrise la masa credală, suma de 496 milioane lei rămasă în continuare de achitat reprezentând rate aferente creditelor și liniilor de credit ce au scadența până în 15.09.2021, se precizează în raport. Practic, Hidroelectrica este singura societate în insolvență din România care și-a platit datoriile la valoarea nominală!

Din punct de vedere tehnic, insolvența Hidroelectrica s-a încheiat. Procedurile juridice greoaie mai păstrează compania în insolvență. În contextul dat, recomandarea fostului administrator special este de a se demara acțiunile de revizuire a actului constitutiv și a procedurilor de selectare a administratorilor. Odată plătiți creditorii, acționarii pot cere modificarea planului de administrare, ceea ce ar însemna o limitare a atribuțiilor lui Borza și, pe cale de consecință, reducerea remunerației lunare.

Au trecut însă aproape 3 luni și acționarii nu au reacționat, iar actualul administrator special Bogdan Stănescu nu s-a sesizat pe acest aspect. Administratorul judiciar Borza își vede în continuare de treabă la Hidroelectrica, fără să fie deranjat de administratorul special sau de reprezentanții de la minister! Nici cu pregătirile pentru listarea Hidroelectrica nu trebuie să dea zor pentru că – potrivit unor surse autorizate – nu se mai dorește nicio listare în guvernarea Ponta!


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.