Dumitru Chiriță, după anunțul Enel că pleacă din România: ANRE nu a primit în mod oficial de la acest operator economic licențiat nici o notificare în acest sens

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Furnizare / Distributie / Transport, Info, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Dumitru Chiriță, după anunțul Enel că pleacă din România: ANRE nu a primit în mod oficial de la acest operator economic licențiat nici o notificare în acest sens
  • ANRE a luat măsuri privind accesul neîntrerupt la alimentarea cu energie şi gaze pentru clienţi finali

ANRE anunță că a luat măsuri privind accesul neîntrerupt la alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale pentru clienţii finali. Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public în cursul zilei de astăzi, 22 noiembrie 2022, conform cărora grupul italian de utilități Enel și-a anunțat intenția de a pleca din România în cursul anului 2023, respectiv, a anunţat o eventuală intenție de vânzare a unor active aparținând grupului ENEL, fac precizarea că acest gen de situație nu presupune ieșirea din piața de energie a companiei Enel România, ci poate presupune doar schimbarea proprietarului activelor/schimbarea acționariatului etc, precizează Dumitru Chiriță, Președinte, citat într-un comunicat transmis de ANRE.

El susține că ANRE nu a primit în mod oficial de la acest operator economic licențiat nici o notificare în acest sens, aşa cum prevede legea.

De asemenea, reamintește faptul că, în ceea ce privește asigurarea furnizării de energie electrică/gaze naturale clienților finali și în perspectiva respectării drepturilor acestora, ANRE a aprobat două acte normative care garantează accesul neîntrerupt la cele două utilități, și anume Regulamentul privind furnizarea de ultimă instanță a energiei electrice, aprobat prin Ordinul președintelui ANRE nr. 91/2022, respectiv Regulamentul privind furnizarea de ultimă instanţă a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul președintelui ANRE nr. 173/2020.

În situația în care orice operator economic cu activitate în sectorul de furnizare a energiei electrice/gazelor naturale se retrage din piața din România, clienții finali de energie electrică/gaze naturale vor avea asigurată, în mod neîntrerupt, continuitatea furnizării cu energie electrică/gaze naturale, după caz, se subliniază în comunicatul ANRE.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *