Dumitru Chiriță, Președinte ANRE, Keynote Speaker la Conferința anuală InvesTenergy: Se impune să luăm în calcul investiţii urgente de cel puţin 3.000 de MW. Am declanșat controale la producătorii de energie pentru a lămuri pe deplin care este puterea instalată şi disponibilă în România

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Dumitru Chiriță, Președinte ANRE, Keynote Speaker la Conferința anuală InvesTenergy: Se impune să luăm în calcul investiţii urgente de cel puţin 3.000 de MW. Am declanșat controale la producătorii de energie pentru a lămuri pe deplin care este puterea instalată şi disponibilă în România

Cred că e bine de luat în calcul un efort investiţional pentru Transelectrica care ar trebui să aibă în vedere şi să crească capacitarea de interconectare la graniţele cu România

Dumitru Chiriță, Președinte ANRE
Președintele ANRE, Dumitru Chiriță, Keynote Speaker la Conferința anuală InvesTenergy, 7 octombrie 2019

Dialogul cu sectorul energetic a continuat și în acest an cu o evaluare realistă a situației actuale, cu provocarea de a trata cu responsabilitate problemele existente, a declarat Dumitru Chiriță, Președintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, la Conferința anuală a publicației InvesTenergy, cu tema “Energie cu responsabilitate”..

Președintele ANRE a participat în calitate de Keynote Speaker la cea de-a patra ediție a conferinței InvesTenergy, care s-a realizat sub patronajul ANRE. De asemenea, la eveniment a participat Radu Bădiță, Secretar general al ANRE.

Autoritatea a declanșat controale la toţi operatorii de producere a energiei electrice pentru a vedea care este puterea instalată şi disponibilă în România, astfel încât să fie încurajate investiţiile în noi capacităţi de producere, a anunțat Președintele Dumitru Chiriță. „Informam cu altă ocazie că ANRE va declanşa, acum pot să vă spun că am declanşat controale la toţi operatorii de producere a energiei electrice pentru a lămuri pe deplin care este puterea instalată şi disponibilă în România astfel încât să încurajăm investiţiile în capacităţi de producere. Deja avem producători care s-au oferit voluntar să-şi reducă licenţele şi în curând o să avem noi producători cărora noi o să le reducem licenţele pentru că au capacităţi care nu mai sunt demult disponibile”, a afirmat Chiriţă.

În mesajul transmis celor peste 150 de participanți la evenimentul organizat de InvesTenergy, Președintele ANRE a precizat că majorarea la 34% a ponderii energiei din surse regenerabile este o provocare pentru România, nu numai pentru cei care investesc, dar şi pentru stabilitatea Sistemului Energetic, din perspectiva echilibrării acestuia. Aștepătăm cu interes ceea rezultatul discuțiilor și negocierilor dintre România şi Comisia Europenă în privinţa dezvoltării de noi capacităţi de producere pe bază de surse regenerabile.

Totodată, Dumitru Chiriţă a afirmat că Transelectrica ar trebui să crească capacitatea de interconectare.„Cred că e bine de luat în calcul un efort investiţional pentru Transelectrica care ar trebui să aibă în vedere şi să crească capacitarea de interconectare la graniţele cu România. Astfel, vom putea diversifica sursele de aprovizionare în beneficiul clientului final. Nu în ultimul rând, pe partea de energie electrică, se impune să luăm în calcul investiţii urgente de cel puţin 3.000 de MW, care să vină şi să suplinească deficitul de producţie internă pe care îl avem astăzi şi capacităţile de producere care vor ieşi din funcţiune în perioada următoare”, a declarat șeful ANRE.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *