E.ON Energie a reziliat contractul cu Romgaz

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic E.ON Energie a reziliat contractul cu Romgaz

Prețul gazelor de import va continua să scadă în perioada următoare și va ajunge iarna viitoare la un nivel cu 10% mai mic decât cel al gazelor de producție internă, a apreciat directorul general al E.ON România, Frank Hajdinjak.

gazeAcesta pare să fie şi motivul pentru care E.ON Energie a reziliat contractul cu Romgaz pentru achiziționarea de gaze destinate consumatorilor non-casnici. S.N.G.N. ROMGAZ  a informat piața de capital cu privire la încetarea contractului de vânzare cumpărare gaze naturale nr.14/2015, încheiat cu E.ON ENERGIE ROMÂNIA S.A.  cu data de 22 aprilie 2016.Contractul prevedea furnizarea de gaze naturale de către Romgaz până la 30 septembrie 2016, valoarea estimată a livrărilor fiind de 281,372 milioane lei, inclusiv TVA.

Raportul transmis BVB de Romgaz precizează că relațiile contractuale pe care Romgaz le are cu E.ON Energie rămân nemodificate în privința contractului de vânzare—cumpărare gaze naturale destinate pieței libere, categoria CPET (Centrale de producere energie termică), pentru perioada 1 octombrie 2015—30 septembrie 2016, cu o valoare de 504,987 milioane lei.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *