Ordinul ANRE 5/2021: Marile companii, cu statut de FUI, au anunțat reducerile pe care le acordă clienților casnici din serviciul universal până la 30 iunie

Publicat pe Categorii Energie, Esential, Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Esential Ordinul ANRE 5/2021: Marile companii, cu statut de FUI, au anunțat reducerile pe care le acordă clienților casnici din serviciul universal până la 30 iunie

După ce ANRE a aprobat noul Ordinul 5/2021 privind liberalizarea în energie, marile companii, cu statut de Furnizor de Ultimă Instanță, au anunțat reducerile pe care le acordă clienților casnici din serviciul universal până la 30 iunie.

Enel a decis să reducă prețul energiei electrice pentru clienții din serviciul universal cu până la 3,8 bani/kWh, CEZ acordă o reducere de 1 ban/kWh, E.ON – o zecime de ban pe kWh, iar discountul oferit de Electrica este de un ban/kWh, potrivit e-nergia.ro.

Clienții Enel Energie și Enel Energie Muntenia pot face totul online, de la contractare la facturare

Enel a decis să reducă prețul energiei electrice pentru clienții din serviciul universal cu până la 3,8 bani/kWh până la finele lunii iunie 2021. Conform prevederilor Ordinului ANRE, reducerea comercială se va aplica prețului pentru serviciul universal, ceea ce înseamnă că, în final, clientul va plăti o factură mai mică, echivalentă prețului la energia activă din oferta concurețială Enel Simplu Anual, valabilă în prezent, potrivit unui comunicat transmis de Enel.

Pentru a alege una dintre ofertele Enel Energie și Enel Energie Muntenia din piața concurențială, clienții pot face totul online, de la contractare la facturare, accesând https://contract.enel.ro/. Ca alternativă, clienții au opțiunea de a merge la oricare dintre magazinele Enel, inclusiv pe baza unei programări telefonice la numărul de call-center 021.9977, tasta 5, pentru a economisi timp și a minimiza riscurile din această perioadă.

Ofertele Enel de pe piața concurențială includ, pe lângă vânzarea de energie electrică și gaze naturale, și servicii cu valoare adăugată precum asistență la domiciliu sau cumpărarea de echipamente electronice în tranșe, cu serviciul de instalare inclus.

CEZ Vânzare: Clienții casnici aflați încă în regim de Serviciu Universal vor primi o informare despre procesul de liberalizare și 3 oferte din partea companiei

Clienții casnici aflați încă în regim de Serviciu Universal vor primi în perioada imediat următoare o informare despre stadiul și modificările procesului de liberalizare, precum și 3 oferte, respectiv CEZ Rezidențial – cea mai mică ofertă concurențială CEZ Vânzare – fără abonament inclus, CEZ Eficient Standard – ofertă concurențială CEZ Vânzare – cu abonament inclus și oferta pentru Serviciul Universal.

Contractarea ofertei concurențiale va putea fi efectuată fără vizite la Centrele de Relații cu Clienții CEZ Vânzare prin completarea și transmiterea formularului de selecție la cez_crc@cez.ro, iar o copie a noului contract de energie se va trimite clientului, prin canalul de comunicare ales. Ofertele transmise vor fi însoțite de un formular de selecție. Completarea formularului cu bifarea ofertei acceptate, semnarea și trimiterea acestuia către furnizor reprezintă acordul clientului pentru contractare, precizează reprezentanții companiei.

Toți clienții casnici CEZ Vânzare în regim de Serviciu Universal vor beneficia în perioada ianuarie – iunie 2021 de o reducere față de prețul aferent Serviciului Universal, chiar dacă nu au ales o ofertă. Dacă până la data de 30 iunie 2021, clienții nu au optat pentru o ofertă în regim concurențial, acestora li se va aplica tariful standard de Serviciu Universal.

Care sunt pașii următori?

1. Furnizorul de energie electrică și gaze naturale CEZ Vânzare le va transmite clienților săi casnici aflați încă în regim universal formularul de selecție cu informațiile despre cele 3 oferte menționate mai sus, prin corespondență scrisă sau e-mail – în funcție de opțiunea exprimată de client în contractul actual.

2. Formularul de selecție completat poate fi transmis la unul din următoarele canale de comunicare:

       direct la cel mai apropiat Centru de Relații cu Clienții;

       prin e-mail la adresa cez_crc@cez.ro;

       la adresa poștală: CEZ Vânzare SA, localitatea Târgu Jiu, strada Depozitelor, numărul 2, judetul Gorj, cod poștal 210238;

       prin fax la numărul 0372 524 834.

3. O copie a noului contract de furnizare a energiei electrice aferent ofertei alese va fi transmisă la adresa de corespondență stabilită, fiind generată cu datele de client, deja înregistrate în sistemul CEZ Vânzare.

4. Contractul intră în vigoare în luna în care s-a depus oferta de selecție semnată.

5. Clienții care nu își exprimă nici o opțiune până la data de 30.06.2021 vor fi facturați la prețul de Serviciu Universal la care se aplică o reducere. Începând cu data de 01.07.2021, vor fi facturați la tariful pentru serviciu universal.

Cum află un client casnic dacă este în regim reglementat sau beneficiază deja de o ofertă în regim concurențial?

Simplu, prin verificarea tipului de tarif menționat pe a doua pagină a facturii de energie electrică CEZ Vânzare – detalii factură:

       dacă este menționat „tip tarif reglementat” sau „preț SU casnic” – atunci există un contract în regim reglementat și se pot face modificările contractuale necesare până la 30 iunie 2021:

       dacă este menționat unul din tarifele CEZ Eficient, CEZ Rezidențial, CEZ Confort, CEZ Orar sau CEZ Verde, clientul beneficiază deja de tarif concurențial și nu e necesar să realizeze modificări contractuale.

După contracte doar cu buletinul, Electrica Furnizare oferă benevol un discount consumatorilor care doresc trecerea în piața concurențială până la data de 31 august 2021

Citiți mai multe pe https://www.investenergy.ro/dupa-contracte-doar-cu-buletinul-electrica-furnizare-ofera-benevol-un-discount-consumatorilor-care-doresc-trecerea-in-piata-concurentiala-pana-la-data-de-31-august-2021/

Clienții E.ON pot alege o ofertă concurențială până la data de 30 iunie

În cazul E.ON, preţul de serviciu universal este de 0,340 lei pe kWh, iar oferta fără abonament pe piaţa concurenţială este 0,339 lei pe kWh, aşadar reducerea va fi de o zecime de ban. Într-o analiză realizată la începutul lunii ianuarie, Agerpres a semnalat  că E.ON are acelaşi preţ şi pentru piaţa de serviciu universal, şi pentru cea concurenţială.

E.ON Energie România va acorda o reducere comercială clienților companiei care, după data de 1 ianuarie 2021, nu au optat pentru încheierea unui contract concurențial pentru serviciul de furnizare a energiei electrice, se precizează într-un comunicat al companiei.

Celor care nu vor dori să aleagă nicio ofertă concurențială sau încă nu s-au decis asupra celei mai potrivite nevoilor lor nu este nevoie să întreprindă nicio acțiune. E.ON le va asigura în continuare serviciul de furnizare a energiei electrice în baza contractului actual, la prețul din oferta de serviciu universal, valabil pentru 12 luni, de 0,340 lei/kWh, respectiv 0,56338 lei/kWh (cu tarifele reglementate de transport, distribuție și servicii de sistem incluse). Trebuie reținut că preţul nu conţine certificate verzi, contribuţie pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, TVA şi acciză.

Oferte E.ON:

•        E.ON Start Electric este o ofertă tip fără abonament, cu prețul de 0,339 lei/kWh;

•        E.ON Home Electric este o ofertă tip cu abonament, cu un preț de furnizare de 0,265 lei/kWh și un abonament la energia activă de 0,4 lei/zi/loc de consum;

•        E.ON Assist Electric Plus este un abonament de electricitate la prețul de furnizare de 0,287 lei/kWh care include un pachet cu asistență și intervenții 24/7 pentru urgențe la instalația electrică din casă și un abonament de 0,59 lei/zi/loc de consum;

•        E.ON Green Home vine cu electricitate de la soare, vânt și apă, cu un preț de furnizare fiind de 0,335 lei/kWh. Clienții care aleg acest produs pot contribui astfel la un viitor verde, prin reducerea amprentei de CO2 și a consumului de hârtie, factura fiind emisă electronic, prin intermediul contului Myline.

•        E.ON Duo aduce electricitate și gaz împreună, pe un singur contract și o plată unică și este cel mai popular produs al nostru. Prețul de furnizare pentru gaz este 0,087 lei/kWh, plus un abonament de 0,30 lei /zi/loc de consum, iar pentru electricitate prețul de furnizare este de 0,265 lei/kWh, plus un abonament de 0,30 lei/zi/loc de consum.

Prețurile pentru produsele de mai sus reprezintă prețuri de furnizare a energiei și nu includ tarifele reglementate de transport, distribuție, servicii de sistem, contravaloare certificate verzi, contribuţie pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, TVA şi acciză.

Toate ofertele E.ON includ acces gratuit la serviciile conexe consecrate, se precizează în comunicat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *