EFT Furnizare: Dintr-o eroare, pe prima listă neagră a ANRE

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic EFT Furnizare: Dintr-o eroare, pe prima listă neagră a ANRE

EFT Furnizare este unul dintre traderii care, deşi figura pe o listă initială a ANRE, nu mai apare pe lista finală a operatorilor economici care nu şi-au îndeplinit cota obligatorie de achiziţie de certificate verzi şi numărul de certificate verzi achiziţionate de aceştia pentru anul 2015. InvestEnergy a urmărit acest subiect:Furnizorii de energie, tot băieţi deştepţi: au rezolvat cu certificatele verzi. Din 49 au mai rămas 16 buni de plată la Fondul de Mediu

Reprezentanţii EFT Furnizare au transmis o explicaţie oficială la această situaţie, subliniind că diseminarea primei liste a adus prejudicii de imagine şi riscul de a pierde încrederea partenerilor, apărând suspiciunea unei situaţiii financiare precare a societăţii.

„EFT Furnizare şi-a îndeplinit, în integralitate, până la data de 31.03.2016, cota de achiziţie certificate verzi aferente anului 2015. Situaţia la finele lunii martie 2016 este publicată ca urmare a Ordinului ANRE 101/2015. Prin acest Ordin, OPCOM – PCV are obligaţia de a transmite ANRE, la data de 31 martie a fiecărui an, pentru anul anterior de analiză, situaţia conturilor fiecărui participant la Piaţa de Certificate Verzi. Probabil, datorită volumului mare de lucru în perioada dată, această listă poate fi una insuficient procesată, la data de 31 martie. OPCOM a transmis ANRE situaţia conturilor de certificate verzi ale fiecarui participant, care situaţie nu a avut datele procesate în integralitate, în care transferul certificatelor verzi din conturile vanzătorilor în conturile cumpărătorilor nu era încă finalizat. Lista la 31.03.2016, publicată pe site-ul ANRE este o listă intermediară. De altfel, ANRE precizează în subsolul aceastei liste faptul că reflecta situaţia la 31.03.2016 şi ca aceasta poate fi contestată în termen de trei zile, tocmai pentru a fi îndreptate erorile materiale apărute. Tocmai dintr-o astfel de eroare EFT Furnizare a apărut în lista prezentată”, precizează reprezentanţii companiei.

 

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *