ELCEN anunță oprirea în rezervă a CET Grozăvești

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica ELCEN anunță oprirea în rezervă a CET Grozăvești

ELCEN anunță oprirea în rezervă a CET Grozăvești pe motiv că necesarul de energie termică la nivelul Municipiului București, odată cu încheierea sezonului de încălzire, devine foarte scăzut comparativ cu sezonul de iarnă.

ELCEN informează că astăzi, 18 aprilie, a fost efectuată oprirea în rezervă a CET Grozăvești. Energia termică necesară pentru alimentarea consumatorilor racordați la sistemul centralizat de termoficare din București este asigurată din CET București Sud, CET București Vest și CET Progresu.

Oprirea în rezervă a CET Grozăvești a fost efectuată în coordonare cu Termoenergetica București, în urma inițierii de către această companie a procedurilor de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordați la sistemul de termoficare din capitală, precizează ELCEN.

Oprirea în rezervă nu înseamnă indisponibilizarea centralei, explică ELCEN. Instalațiile din CET Grozăvești rămân disponibile pentru livrare de energie termică și electrică. Oprirea în rezervă are loc atunci când necesarul de energie termică destinat alimentării consumatorilor are o pondere mică în termoficare și nu justifică din punct de vedere tehnic funcționarea tuturor celor 4 CET-uri. Dacă ar funcționa toate cele 4 CET-uri simultan, s-ar produce mai mult decât este necesar pentru termoficare.

În perioada următoare, CET-urile ELCEN își vor modifica treptat regimurile de producere a energiei termice ca o consecință a opririi de către Termoenergetica, în mod progresiv, a agentului termic pentru căldură și a efectuării de către această companie a manevrelor tehnice în punctele termice proprii ce vor conduce la transferul sistemului centralizat de termoficare la regimul de funcționare de „vară”.

Oprirea totală de către Termoenergetica a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordați la sistemul centralizat de termoficare din București, va marca trecerea sistemului la schema „de vară”, prin furnizare exclusiv de apă caldă menajeră și, automat, reducerea semnificativă a necesarului de energie termică la nivelul Municipiului București. CET-urile ELCEN se vor alinia la condițiile de funcționare în regim „de vară” a sistemului de termoficare, după cum urmează: două CET-uri vor fi oprite în rezervă (disponibile în orice moment pentru livrare de energie termică și electrică), în timp ce celelalte două CET-uri vor rămâne în funcțiune. În schema de vară, un singur CET în funcțiune ar putea acoperi întregul necesar de energie termică la nivelul Municipiului București.

Alimentarea cu apă caldă a consumatorilor din București nu va fi afectată pe perioada în care CET-urile vor funcționa în schema de vară. CET-urile aflate în funcțiune vor acoperi necesarul de agent termic la nivelul întregului oraș. Configurația inelară a rețelei de termoficare permite funcționarea interconectată a CET-urilor și, în consecință, o repartiție optimă a sarcinii între CET-uri, se prezintă în comunicatul transmis de ELCEN.    


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *