ELCEN vrea câștiguri din chirii: 80 lei/oră pentru terenul de fotbal și 30 lei/oră pentru terenul de tenis

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal ELCEN vrea câștiguri din chirii: 80 lei/oră pentru terenul de fotbal și 30 lei/oră pentru terenul de tenis

Electrocentrale București (ELCEN) este într-un mare impas: prinsă la mijloc între două companii, datorează Romgaz 445 de milioane de lei pentru gazele consumate, având de recuperat o datorie de 3,4 miliarde de lei de la RADET. Ca Romgaz să nu închidă robinetul peste o săptămână, conducerea ELCEN supune aprobării acționarilor constituirea de garanții sub formă de ipotecă de rang 1 asupra activelor societății în vederea încheierii unei convenții de eșalonare a debitelor înregistrate față de producătorul de gaze astfel încât să se poată furniza apă caldă și căldură bucureștenilor.

minge

Până mai achită RADET din datorie, șefii de la ELCEN caută alte surse de venituri, reluând demersul, din vara acestui an, de a închiria, cu aprobarea acționarilor în ședința din această lună, spații din incinta companiei, precum și terenurile de fotbal și de tenis din dotare. Chiriile percepute nu sunt mari, dar se obțin astfel câștiguri suplimentare, sigure.

Astfel, ELCEN vrea să închirieze, cu aprobarea acționarilor, prin procedură transparentă și competitivă pe o perioadă de un an, cu posibilitatea prelungirii, spații din incinta CTE București Vest și CTE Grozăvești pentru practicarea serviciilor de comerț și alimentație publică în regim de bufet-cantină. Totodată, se intenționează închirierea prin negociere cu o firmă un teren de fotbal în suprafață de 7.562 mp împreună cu vestiarul aferent și trei terenuri de tenis în suprafață de 2.450,5 mp, acoperite cu covor sintetic, plus vestiarele aferente.

Închirierea spațiilor și terenurilor va fi supusă aprobării AGEA în data de 14 decembrie

Valoarea minimă a chiriei pentru terenuri se negociază pe oră, fiind de 80 lei/ora fără TVA pentru terenul de fotbal și 30 lei/ora fără TVA pentru terenul de tenis. Pentru spațiul din incinta CTE București Vest, valoarea minima a chiriei este de 2500 lei/luna fără TVA, iar pentru cel din CTE Grozăvești – de 320 lei/luna fără TVA.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *