Electrica a semnat contractul EPC pentru parcul fotovoltaic Satu Mare 2, de 27 MW. Va fi pus în funcțiune în acest an

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile, Semnal, Solar
Prima Pagina Actual Flux energetic Electrica a semnat contractul EPC pentru parcul fotovoltaic Satu Mare 2, de 27 MW. Va fi pus în funcțiune în acest an

Electrica a anunțat încheierea contractului EPC pentru dezvoltarea parcului fotovoltaic Satu Mare 2. Construcția va fi finalizată la sfărșitul anului.

“Electrica anunță finalizarea procedurii competitive pentru selectarea unui Contractor EPC și semnarea în data de 10 Aprilie 2024, de către Sunwind Energy S.R.L., filiala sa, a unui contract de tip EPC (Engineering, Procurement & Construction) pentru proiectul „Satu Mare 2”, respectiv implementararea parcului fotovoltaic, a stației electrice pentru beneficiar 110 kV, precum si operarea si mentenanta acestora pe o perioada de 3 ani de la punerea in functiune, cu o valoare totala a contractului de aproximativ 19,3 milioane Euro (fara TVA)”, informează Electrica.

Proiectul fotovoltaic “Satu Mare 2” are o capacitate instalata de 27 MWp si se afla in comuna Botiz, judetul Satu Mare, iar Electrica a informat investitorii asupra achizitiei acestuia prin raportul curent din data de 24 martie 2023.

Pasul urmator in acest proiect este demararea constructiei efective, Electrica estimand finalizarea si punerea sa in functiune pana la sfarsitul anului 2024, acest obiectiv incadrandu-se in strategia Grupului Electrica, prin extinderea pe lantul valoric al energiei electrice, in zona de productie a energiei electrice din surse regenerabile.

În octombrie 2023,  Electrica a semnat un contract de finantare nerambursabila in cadrul Măsurii de investiţii I1 – Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană şi solară, din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), intre filiala sa Sunwind Energy SRL si Ministerul Energiei, în calitate de coordonator de reforme și/sau investiții.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *