Electrica: Auditul extern pe achiziţia de certificate verzi, finalizat

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic Electrica: Auditul extern pe achiziţia de certificate verzi, finalizat

Reprezentanții Electrica au anunțat, printr-un comunicat, că a fost finalizat auditul extern care a avut ca obiectiv evaluarea achiziţiei de certificate verzi derulată în primul semestru al anului 2016 de către Electrica Furnizare. Raportul a fost transmis spre analiză Consiliului de Administraţie al Electrica SA.

Pe motov că este o companie listată la bursa, reprezentanţii Electrica precizează că nu pot fi date publicităţii informaţii din raport.”În spiritul transparenţei caracteristice unei companii listate la bursă, după încheierea procesului de analiză, Electrica SA va comunica tuturor părţilor interesate concluziile, precum şi orice măsuri adoptate, cu respectarea legislaţiei în vigoare”, se menționează în comunicatul societății.

Totodată, se afirmă că “această decizie de afaceri a fost luată şi asumată în totalitate de Executivul Electrica Furnizare SA, iar compania nu va face niciun compromis în privinţa unor eventuale abateri etice, a fraudelor şi a oricărui aspect de neconformitate care ar aduce prejudicii de imagine şi comerciale, afectând prestigiul şi performanţa Grupului Electrica”.

Potrivit Hotnews, Electrica Furnizare a efectuat în lunile aprilie – mai 2016 mai multe tranzacţii, cumpărând 1,6 milioane de certificate verzi de aproape 60 de milioane de euro, de la firme aparţinând grupului portughez EDP Renewables.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *