Electricienii, mereu la datorie! Avarie pe LEA 20 kV stația Pietrosul-Complex: Electricienii DEER de la Baia Mare au verificat, la pas, 5 km de rețea pe viscol, ceață densă, cu depuneri masive de chiciură pe conductoare și pe izolație. Misiune îndeplinită, consumatorii realimentați cu energie!

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Electricienii, mereu la datorie! Avarie pe LEA 20 kV stația Pietrosul-Complex: Electricienii DEER de la Baia Mare au verificat, la pas, 5 km de rețea pe viscol, ceață densă, cu depuneri masive de chiciură pe conductoare și pe izolație. Misiune îndeplinită, consumatorii realimentați cu energie!

La finele săptămânii trecute, mai exact pe 13 ianuarie, pe fondul condițiilor meteo nefavorabile, caracterizate de viscol, ceață densă, cu depuneri masive de chiciură, s-a produs o avarie pe Linia Electrică Aeriană 20 kV stația Pietrosul-Complex, derivația Prislop, după cum informează Distribuție Energie Electrică România – DEER.

Electrician DEER la datorie

“Derivația a avut o lungime de aproximativ 7 km, fiind localizată într-o zonă montană, foarte greu accesibilă, unde accesul pentru control este posibil doar la pas.  

Intervențiile echipelor DEER au fost îngreunate de ninsoarea puternică din cursul zilei de sâmbătă, stratul de zăpada fiind de aproximativ 1 m. De asemenea, din cauza ceții, vizibilitatea a fost foarte redusă. Colegii noștri au verificat, la pas, aproximativ 5 km de rețea, însă nu s-a identificat defectul, existând depuneri masive de chiciură, atât pe conductoare, cât și pe izolație. La căderea întunericului, controlul a fost abandonat deoarece era imposibil de continuat intervenția, din cauza vremii, a expunerii echipelor operative la accidente de natură ne-electrică, dar și a pericolului dat de prezența animalelor sălbatice din zonă.

Cu mari eforturi, s-a reușit montarea unui grup generator, la orele târzii ale nopții, pentru a relua alimentarea cu energie electrică a majorității consumatorilor din zonă”, prezintă DEER situația.

Operațiunile au fost reluate a doua zi, când a fost identificat un izolator rupt și un conductor căzut pe consolă. Acesta a fost înlocuit și s-a revenit la schema normală de funcționare.

Cu devotament și profesionalism, electricienii din cadrul Sucursalei Baia Mare, care au înfruntat cele mai aprige condiții, au asigurat alimentarea cu energie electrică a consumatorilor.

Meseria de Electrician este o meserie complexă, foarte frumoasă, plină de provocări permanente, ce aduce satisfacţii profesionale, dacă este practicată cu plăcere, cu muncă temeinică, cu profesionalism, asumare și responsabilitate. Cinste Electricienilor!

Pentru a veni în sprijinul electricienilor care execută lucrări in rețeaua electrică, în condiții grele de acces, DEER a achiziționat 3 utilaje, cu multiple functionalități.

Mini-vehiculele pot fi utilizate atât în condiții de vară, cu roți, cât și în condiții de iarnă, echipat cu șenile. Având tracțiunea distribuită pe cele 8 roți motrice, utilajul prezintă o mare stabilitate, putând fi folosit în orice condiții: zăpadă, mlaștină, apă. Poate fi folosit atât pentru transportul materialelor la locul defectului, cât și pentru tracțiuni-manevre specifice lucrărilor din domeniul energetic, fiind echipat cu troliu de 1,6 tone, care poate fi mutat în fața sau în spatele utilajului. De asemenea, este echipat cu proiectoare speciale, de mare putere, care pot fi acționate prin telecomandă, destinate iluminării zonei de lucru, astfel electricienii pot executa lucrările în siguranță, chiar și noaptea. Acest X-TV 8×8 are o mare capacitate de încărcare, putând transporta la locul defectului materiale grele, stâlpi sau personalul, în condiții de maximă siguranță.

DEER precizează: Prin utilizarea acestor utilaje moderne, lucrările de reparații accidentale se pot executa într-un timp mult mai scurt, astfel reducându-se durata de realimentare a consumatorilor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *