Electrocentrale Grup a inaugurat Centrala Fotovoltaică de 1,7Mw de la Chişcani

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic Electrocentrale Grup a inaugurat Centrala Fotovoltaică de 1,7Mw de la Chişcani

Astăzi, Electrocentrale Grup S.A. a inaugurat o Centrala Electrică Fotovoltaică de 1,7 MW, la Chişcani, jud. Brăila. Acest parc fotovoltaic reprezintă o investiție din surse proprii a Electrocentrale Grup S.A., societate din portofoliul Ministerului Energiei.

Oportunitățile legislative și schemele de susținere a producerii de energie electrică din surse regenerabile au determinat Electrocentrale Grup să ia decizia de a valorifica activele – altfel neutilizabile, din patrimoniul societății, prin realizarea parcului fotovoltaic din intravilanul localității Chiscani, pe un teren de 39.365 mp din proprietatea proprie. Valoarea totală a proiectului se ridică la 10.999.584 lei (cca. 2.445.000 euro), rezultând un cost specific de cca. 1.419 mii Euro / MW, se precizează într-un comunicat al Ministerului Energiei.
Lucrările de construcții și montaj ale Centralei Electrice Fotovoltaice de 1,7 MW de la Chiscani s-au finalizat în ultima parte a lunii februarie 2015, iar in cursul lunii iunie 2015 s-au finalizat si lucrarile de racordare a parcului fotovoltaic la Sistemul Energetic National, ulterior fiind derulate procedurile de teste si avizare conform Ordinului A.N.R.E. nr.74/ 2014.

Prezent la inaugurare, ministrul Andrei Gerea a declarat: ”Ne dorim să avem ocazia să inaugurăm cât mai des proiecte în domeniul producerii de energie. Punerea în funcțiune, astăzi, a centralei fotovoltaice de 1,7 MW de la Chiscani este o dovadă că se poate. Mă bucură faptul că Electrocentrale Grup, companie a statului care acum doi ani se afla într-o situație financiară dificilă, reușește nu doar să se redreseze, ci să facă și investiții în zona tehnologiilor verzi. În ceea ce privește investițiile pe zona de energie solară, mi-ar plăcea să cred că în viitor va exista posibilitatea ca realizarea parcurilor fotovoltaice să se facă astfel încât să permită și exploatarea agricolă a terenurilor pe care sunt amplasate”.

Foto: Electrocentrale Grup


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *