Elena Ratcu, dialoguri de suflet cu Seniorii energiei

Publicat pe Categorii Esential, Evenimente, Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Esential Elena Ratcu, dialoguri de suflet cu Seniorii energiei

Istoria energeticii românești trăită pe viu și povestită de specialiști și ziariști dedicați domeniului energetic reprezintă o carte deschisă și adevărate lecții de viață pentru tânăra generație și nu numai.  Elena Ratcu a lansat cel de-al doilea volum al cărții „Seniorii energiei. Dialoguri de suflet“, în cadrul unui eveniment plin de lumină și emoție.

“Fiecare dialog de suflet din volumele I si II ale acestei cărți, purtat cu oamenii minunați ai energeticii noastre, care mi s-au destăinuit intr-un registru inedit si uneori necunoscut nouă până acum, a reprezentat pentru mine un regal si o bucurie de neegalat. Pentru că traversăm o perioadă în care reperele morale, culturale, etice, sociale si ideologice par a se fi restrâns dureros, ma înclin în fața oamenilor aceștia speciali care mi-au încredințat o fărâma din sufletul lor pentru a o transmite mai departe drept repere si modele de frumusete, înțelepciune și profesionalism”, a afirmat Elena Ratcu, autoarea cărții.

Îi mulțumesc Elenei Ratcu pentru onorea de a mă include, alături de Seniorii Energiei, în această carte. În interviul acordat, am fost întrebată ce apreciez cel mai mult în energetica românească. Am răspuns: “profesionalismul și dedicația specialiștilor”. Mă înclin în fața specialiștilor din energie, de la care am mereu de învățat, o felicit pe Ella (cum ne place să îi spunem) pentru interviurile valoroase pe care ni le oferă și în acest volum.

Cartea a fost publicată sub egida CNR-CME, grafica fiind realizată de Editura AGIR.

Elena RATCU, absolventă a Facultății de Filologie, și-a început activitatea ca profesor, apoi a fost angajată la ICEMENERG București unde a devenit  șeful Departamentului de Relații Internaționale. Ulterior a fost directorul Direcției de Comunicare și Relații Publice la RENEL și CONEL, Secretar General al  Transelectrica, iar din 2011 este consilier la  Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei  (CNR-CME), unde a inițiat și condus Programul „Viitorii Lideri Energeticieni din România – VLER“. Este autorul primului volum al cărții „Seniorii Energiei”, coautor al „Monografiei CNR-CME-90 de ani”, coordonatorul „Monografiei Transelectrica -10 ani”,  autor de rubrică în revista   „Mesagerul Energetic“ a CNR-CME. A fost redactor-șef al Buletinului „Impuls“, editat de RENEL, CONEL și Transelectrica și redactor al revistei „Patronat E“, editată de Federația Patronală Energetică. A realizat documentele de strategia comunicării corporative la Transelectrica, precum și două filme de prezentare: ̉Transelectrica- 10 ani” și „Dispecerul Energetic Național – 50 de ani”. A scris articole și prezentări la conferințe pe teme de imagine și comunicare, a organizat și a coordonat peste 700 de conferințe și simpozioane tehnice și științifice naționale și  internaționale.

Felicitări Ella Ratcu!


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *