Elevii din Republica Moldova vor învăța la școală despre energie și climă

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Elevii din Republica Moldova vor învăța la școală despre energie și climă

Elevii din Republica Moldova vor învăța, începând cu anul școlar 2024-2025, despre energie și climă. Modulele vor fi inserate în discipline școlare precum Fizică, Geografie, Educație pentru societate, Dezvoltare personală.

„Vrem să educăm generații care conștientizează provocările din sectorul energiei și problemele de mediu, generații care promovează un stil de viață sustenabil”, a declarat Cristina Pereteatcu, secretar de stat în Ministerul Energiei, ciează Jurnal.md

Valentina Olaru, Secretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării, a declarat că ministerul susține conceptul proiectului de inserție a educației despre energie și mediu în școli, astfel ca elevii să fie capabili să contribuie la asigurarea sustenabilității.

Pachetul educațional include 84 de produse didactice – ghiduri metodologice și proiecte de lecții, elaborate de cadrele didactice și experți în domeniul energeticii și mediului, transmite IPN. Profesorii care manifestă interes față de subiect sunt invitați să participe în procesul de testare a resurselor didactice. Aceștia vor beneficia de ateliere de formare profesională, scrie Jurnal.md

Modulele sunt elaborate cu susținerea Uniunii Europene și PNUD Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Energiei, Ministerul Mediului și Președinția Republicii Moldova.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *