Elisei, Deloitte: Este necesar un proces colectiv de clarificare a regimului achizițiilor publice pentru utilizarea fondurilor europene

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Esential Elisei, Deloitte: Este necesar un proces colectiv de clarificare a regimului achizițiilor publice pentru utilizarea fondurilor europene

“Ce regim de achiziții publice aplicăm pentru utilizarea fondurilor europene? Foarte multe companii din energie care vor să investească se lovesc de obstacole, nu reușesc pentru achiziția unor echipamente critice să lanseze licitațiile, să facă caietele de sarcini”, a semnalat Sorin Elisei, Director în cadrul practicii specializate în industria de energie și resurse naturale la Deloitte România, la Bucharest Leaders Summit – Energy, organizat de Grupul de Presa MediaUno.

El recomandă un proces colectiv de clarificare a regimului achizițiilor publice. “Sunt necesare clarificări. Investitorii nu știu ce legi se aplică  – Legea 98/2016 sau Legea 99/2016? Pentru finanțările europene, există și un îndrumar metodologic la PNRR. Nu e clar. Astfel se explică și întârzierile de la CE Oltenia”,  a spus Elisei.

Peste 3-4 ani, autoritatea de audit va verifica cum s-au cheltuit fondurile europene și orice nelămurire pe achiziții aduce un risc de restituire a banilor de către beneficiari, a atras atenția reprezentantul Deloitte.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *