Enel a răspuns apelului Casei Albe: a aderat la Green Buton Alliance

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel a răspuns apelului Casei Albe: a aderat la Green Buton Alliance

• Standardul Green Button va oferi Enel un avantaj competitiv ce va duce la îmbunătățirea gamei de servicii cu valoare adăugată oferite consumatorilor

enel

Grupul Enel a devenit prima companie de utilități din Europa care a aderat la Green Button Alliance, un efort condus de industrie, non-profit, pentru a răspunde la un apel al Casei Albe din SUA de a oferi consumatorilor de electricitate acces facil la datele privind utilizarea energiei, într-un format prietenos, pe calculator. După intrarea Enel în Green Button Alliance, directorul Grupului Enel de Infrastructura Globală si Rețele, Livio Gallo, a fost ales membru al consiliului Green Button Alliance, se precizează într-un comunicat transmis de Enel România.

Prin aderarea la Green Button Alliance, Enel va testa standardul Green Button la clienții săi italieni, în special cei implicați în proiectele L’Aquila smart city, Puglia Active Network și H2020 Flexiciency, dotate cu Enel Smart Info . Acești clienți vor putea să-și descarce datele privind consumul de energie în timp real într-un format standard Green Button și să îl proceseze folosind software și aplicații alese de ei.

Consumatorii implicați în testarea Green Button își vor descărca datele privind consumul de energie, printr-un simplu click pe Green Button Download My Data, disponibil on-line prin intermediul aplicației web Enel Energy Management System. Prin opțiunea Green Button Connect My Data, aceștia vor putea autoriza o companie terță să colecteze date privind consumul de energie direct, fără a împărtăși datele lor de conectare. Astfel, vor fi posibile îmbunătățirea și simplificarea colectării și analizei datelor, protejând în același timp viața privată a clientului. Drept rezultat, Enel și alte companii, inclusiv cele care produc soluții inteligente pentru casă, vor putea folosi aceste date detaliate privind consumul de energie pentru a dezvolta aplicații avansate pentru clienți în domenii precum eficiența energetică și automatizarea în casă.

Standardul Green Button, odată implementat de către Enel și testat de compania în colaborare cu Green Button Alliance, va oferi Enel un avantaj competitiv prin îmbunătățirea gamei de servicii cu valoare adăugată oferite clienților săi, susțin reprezentanții companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *