Enel: Nu mai sunt localități nealimentate cu energie

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel: Nu mai sunt localități nealimentate cu energie
Ultima oră: La ora 14:30 in zona Enel Distribuție Dobrogea (Constanța, Tulcea, Ialomița,Călărași) nu mai există localități nealimentate cu energie electrică. Mai sunt în continuare deranjamente punctuale pe joasa tensiune, pentru soluționarea cărora echipele Enel intervin, astfel încât alimentarea cu energie electrică să fie reluată în cât mai scurt timp pentru toți clienții.

În judeţele Tulcea și Ialomița, toate localitățile sunt alimentate cu energie electrică, comunică Enel Distribuție Dobrogea.

Potrivit situației înregistrate în cursul dimineții de 19 ianuarie,în judeţul Constanța sunt nealimentate total 5 linii electrice aeriene de medie tensiune, 3 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 33 posturi de transformare, fiind afectate 5 localităţi (Saraiu, Miorița, Vulturu, Cloșca, Dulgheru) iar parțial Hârșova. Se lucrează la remedierea avariei ce afectează parțial localitatea Cumpăna, pentru refacerea liniei aeriene de medie tensiune ce a fost doborîtă de viscol la pământ pe o distanță de 1,2 km, precizează Enel Distribuție Dobrogea.

12508805_1039039752785792_3328975797818962631_n

În judeţul Călăraşi sunt nealimentate parțial 6 linii electrice aeriene de medie tensiune, 13 de posturi de transformare, fiind afectate 3  localităţi (Dragalina, Bosneagu, UM Bărăganu).

În toate zonele se înregistrează  deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine, susține reprezentanții companiei de distribuție.Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate). În pofida condiţiilor meteo severe, cu rafale de vânt de peste 80km/h şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, a drumurilor blocate si a lipsei vizibilitaţii în teren (câmp) sub 50 metri, echipele Enel Distribuție Dobrogea şi ale contractorilor lucrează neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *