Enel Green Power a pus în funcțiune cea mai mare centrală solară din Texas

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel Green Power a pus în funcțiune cea mai mare centrală solară din Texas

Enel Green Power anunță că a pus în funcțiune a doua fază, de 245 MW, a centralei sale solare Roadrunner, din Upton County, Texas. Proiectul, a cărui capacitate totală este de 497 MW, reprezintă cea mai mare centrală solară operațională din Texas și este cea mai mare centrală a companiei în Statele Unite.

“Echipa noastră de ingineri și de constructori a executat un proiect de proporții extraordinare, într-un timp record, în ciuda provocărilor de astăzi”, a declarat Georgios Papadimitriou, Head of Enel Green Power North America. “Enel Green Power își consolidează astfel reputația de lider în producția de energie solară la scară largă, în America de Nord. Cu un portofoliu care depășește acum o capacitate de energie regenerabilă de 6 GW, ne continuăm strategia de creștere în ritm accelerat pe piețele din SUA și Canada”.

Roadrunner va vinde energia electrică produsă prin intermediul unor contracte bilaterale directe (Power Purchase Agreement) semnate cu Mondelēz International, pentru 65 MW, și cu The Clorox Company, pentru 70 MW. Acesta este cel mai mare parteneriat în domeniul energiei regenerabile al Mondelēz International, prin care grupul va face progrese semnificative în atingerea obiectivului de reducere cu 15% a valorii absolute a emisiilor de carbon din producție, până la finalul anului 2020. Contractul bilateral direct cu The Clorox Company permite acesteia să atingă jumătate din obiectivul său privind utilizarea în exclusivitate a energiei regenerabile, în SUA și Canada. Astfel, Clorox ar putea atinge acest obiectiv anul viitor, cu patru ani înainte de ținta inițială. Cele 1,2 milioane de panouri fotovoltaice bifaciale ale centralei vor putea genera aproximativ 1,2 TWh anual, evitând emisii de peste 792.000 de tone de CO2 pe an.

Printre proiectele Enel Green Power din SUA și Canada aflate în fază de construcție se numără: proiectul Lily, solar + stocare, de 181 MW , din Texas, proiectul eolian White Cloud, de 236,5 MW, din Missouri, proiectul eolian Aurora, de 299 MW, din Dakota de Nord, și o extindere de 199 MW a parcului eolian Cimarron Bend, din Kansas.

Enel Green Power North America este unul dintre principalii proprietari și operatori de centrale de energie regenerabilă, cu prezență în 18 state din SUA și o provincie canadiană. Compania operează peste 70 de centrale cu o capacitate gestionată de peste 6 GW, care produc energie din surse hidro, eoliene, geotermale și solare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *