Enel Green Power intră pe piața din Germania

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel Green Power intră pe piața din Germania
  • Compania va dezvolta un proiect geotermal cu o capacitate maximă de 26 MW în sudul Germaniei

Enel Green Power („EGP”) a făcut  primul pas pe piața germană de energie regenerabilă, prin achiziționarea unui pachet de 78,6% în Erdwärme Oberland GmbH („EO”) de la Erdwärme Bayern GmbH & Co. („EB”), o companie specializată în dezvoltarea de proiecte geotermale în regiunea bavareză. Achiziția a fost efectuată prin emiterea de noi acțiuni în EO, pentru un preț total de 22 de milioane de euro, care acoperă cerințele inițiale de investiții ale proiectului, se precizează într-un comunicat transmis de Enel.

enel-green-power1

Cu această tranzacție, EGP, compania Grupului Enel dedicată energiei regenerabile, intră pe piața germană, aducând cea mai avansată tehnologie și o experiență considerabilă în domeniul energiei geotermale.

„Această achiziție este foarte importantă pentru că deschide ușa pentru Enel Green Power pe o piață importantă și stabilă a energiei din surse regenerabile, cum este Germania”, a declarat Francesco Venturini, CEO al EGP. „Tranzacția demonstrează capacitatea grupului de a ține pasul cu evoluțiile pieței și de a intra rapid în noi țări, bazându-se pe prezența la nivel global și pe experiența  grupului, pentru a profita de noi oportunități de piață. Intenționăm să construim o platformă solidă pentru viitoarele oportunități de investiții din țară, atât în energia geotermală, cât și în alte sectoare, contribuind la realizarea obiectivului legat de ponderea energiilor regenerabile în mixul energetic european.”

EO a elaborat recent un proiect pentru construirea unei centrale geotermale, cu o capacitate maximă de  aproximativ 26 MW. Proiectul, situat în apropierea orașului Weilheim, la aproximativ 50 km sud-vest de Munchen, va fi dezvoltat în cadrul unei concesiuni de explorare minerale acordate de Ministerul bavarez al Economiei, Mediei, Energiei și Tehnologiei, valabile pe o perioadă de 3 ani, începând cu decembrie 2015, beneficiind de consultare cu comunitățile locale. EO va începe cu activitățile de explorare geologică în 2016.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *