Enel Green Power: Prima unitate de stocare a energiei regenerabile din Italia

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel Green Power: Prima unitate de stocare a energiei regenerabile din Italia

Enel Green Power a inaugurat prima unitate de stocare a energiei pentru centralele de energie regenerabilă, în Italia, în Catania, Sicilia. Sistemul de stocare de 1MW / 2MWh a fost conectat la rețeaua fotovoltaică 10 MWp Catania 1 aparținând EGP.

enel-green-power1

Sistemul de stocare, care este o parte integrantă a Catania 1, va crește flexibilitatea în gestionarea centralei și va atenua fluxurile de energie electrică, reducând intermitența care de multe ori afectează anumite surse regenerabile, furnizând, în același timp, servicii auxiliare rețelei.

Unitatea de stocare Catania utilizează tehnologia de „halogenuri de sodiu-metal” Durathon dezvoltată de General Electric, cu care EGP a semnat un acord de parteneriat ce prevede experimentare cu scopul de a îmbunătăți integrarea în rețea a acelor centrale de energii regenerabile a căror producție nu poate fi programată.

„Enel Green Power a realizat o altă premieră”, a declarat CEO-ul EGP Francesco Venturini: „Sistemele de stocare avansate tehnologic, cum este cel pe care îl inaugurăm astăzi, vor reduce intermitența și ne vor permite să gestionăm imprevizibilitatea unor surse regenerabile, contribuind astfel la asigurarea stabilității și controlului rețelei. Integrarea activă a surselor regenerabile de energie cu soluții de pionierat și inovatoare, cum este acesta, este cheia pentru dezvoltarea continuă a sectorului.”

Facilitatea de stocare Catania, care a fost în testare din mai 2015, a permis primul test în teren al acestei baterii, pentru a reduce dezechilibrele între prognoză și producția efectivă.

În plus față de sistemul de stocare Catania, parcul eolian Potenza Pietragalla de 18 MW, care se află în regiunea de sud a Italiei, Basilicata, și care este dotată cu baterii Samsung Litiu-Ion de 2 MW/2MWh, este în stadiu avansat de construcție. Este primul parc eolian din Italia combinat cu un sistem de stocare și conectat la rețeaua de înaltă tensiune.

Scopul EGP este de a transfera expertiza dobândită în Italia la alte centrale gestionate în întreaga lume, punând-o în aplicare ținând cont de contextul local și oportunitățile de afaceri specifice. Compania evaluează posibila punerea în aplicare a sistemelor de stocare în Europa (România, Spania), America Latină (Chile, Mexic, Peru) și America de Nord, precum și în alte zone ale lumii în care EGP este deja prezentă sau implicată în dezvoltarea afacerii (Africa de Sud, Kenya).


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *