Enel, partenerul GRI la Conferința Globală 2016

Publicat pe Categorii CSR, Eficienta energetica, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel, partenerul GRI la Conferința Globală 2016

Enel a încheiat un parteneriat cu organizația ce stabilește standardele internaționale de sustenabilitate GRI (Global Reporting Initiative) înaintea celei de-a 5-a Conferințe Globale GRI: Empowering Sustainable Decisions, ce va avea loc  în Amsterdam, în perioada 18-20 mai 2016.images

Compania Enel devine astfel partenerul GRI pentru a promova utilizarea informațiilor legate de sustenabilitate în procesul de luare a deciziilor strategice în sectorul de afaceri. Enel și GRI lucrează la identificarea noilor tendințe de sustenabilitate și de raportare, modelând viitorul practicilor de raportare a informațiilor corporative pentru a permite companiilor să monitorizeze și să prezică evoluția problemelor legate de sustenabilitate, în loc să reacționeze la ele. Scopul acestei activități este de a consolida rolul elementelor de mediu, social, guvernanță (ESG – environmental, social and governance) în raportarea corporativă, s eprecizează într-un comunicat al Enel.

„Ne bucurăm să sprijinim cea de-a 5-a Conferință Globală GRI, reflectând angajamentul Enel de a deschide dialogul și angajamentul cu toți membrii mișcării globale de sustenabilitate”, a declarat CEO-ul Grupului Enel Francesco Starace.

Circa 1.500 de lideri în sustenabilitate din întreaga lume vor fi prezenți la Conferința Globală GRI din Amsterdam. Conferințele Globale GRI sunt printre dintre cele mai mari evenimente din lume dedicate dialogului și acțiunii privind durabilitatea și transparența.

„Enel este lider mondial în domeniul energiei regenerabile și s-a angajat să devină neutru din punct de vedere al carbonului până în 2050″, a spus directorul executiv al GRI, Michael Meehan. „Parteneriatul nostru cu Enel contribuie la crearea unei viziuni comune asupra unui viitor în care deblocarea puterii de inovare pentru dezvoltarea durabilă va stabili următoarea eră de raportare corporativă, care va fi digitală, responsabilă și interactivă.”

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *