Enel – pe profit, însă investitorii au îndoieli faţă de redresarea companiei

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel – pe profit, însă investitorii au îndoieli faţă de redresarea companiei

Compania italienă Enel este pe profit, însă investitorii nu sunt entuziasmaţi de redresarea acesteia. Bloomberg a realizat un sondaj, investitorii exprimându-şi îndoielile faţă de redresarea Enel. Directorul general Francesco Starace a majorat profitul celei mai mari companii italiene de utilităţi de când a fost numit în funcţie, în mai 2014, iar analiştii se aşteaptă ca tendinţa să continue. Cu toate acestea, investitorii nu sunt entuziasmaţi de redresarea companiei, deoarece coeficientul calculat pe baza câştigurilor estimate pentru anul viitor este sub media din industrie, se arată într-o analiză realizată de Bloomberg, scrie Agerpres. „Va dura 12 până la 18 luni să înţelegem toate datele. Investitorii au nevoie de fapte, ei vor să le poţi oferi certitudinea că datoria va fi plătită, dividendele se vor acorda şi fluxul de numerar va fi solid”, a afirmat într-un interviu Starace, citat de Agerpres.

Profitul Enel a crescut, înregistrând o creştere a vânzărilor de aproape trei ori faţă de concurenţă. În ultimele 12 luni, acţiunile Enel au scăzut la bursă cu 4,7%, reducând capitalizarea bursieră a companiei la 39,7 miliarde euro. La 30 decembrie 2014 compania deţinea în numerar 13 miliarde de euro iar Starace a afirmat că banii vor fi folosiţi pentru creştere şi pentru majorarea dividendelor.

Enel, controlată de statul italian, care deţine active în România şi Rusia, îşi vinde participaţia de 66% la compania slovacă de electricitate Slovenske Elektrarne, în cadrul planului destinat reducerii datoriilor prin vânzarea unor active evaluate la cinci miliarde de euro. Participaţia este evaluată de analişti la aproximativ două miliarde de euro. Într-un ntr-un interviu acordat Reuters TV, şeful Enel a dat asigurări că nu vor fi vândute şi alte active în Europa Centrală şi de Est (CEE) şi nici participaţia de 69% deţinută la Enel Green Power.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *