Enel și ESF Onlus susțin populațiile sărace ale lumii

Publicat pe Categorii CSR
Prima Pagina CSR Enel și ESF Onlus susțin populațiile sărace ale lumii

Enel a decis să fie unul dintre cei mai importanți parteneri ai organizației non-profit Elettrici Senza Frontieri onlus (ESF onlus), în sprijinirea dezvoltării acesteia și în acțiuni de urgență și post-urgență. Scopul ambițios al organizației, formate în principal din voluntari din sectorul energiei electrice, este de a promova solidaritatea internațională pentru a oferi celor mai sărace populații ale lumii acces la energie, în mod sigur, continuu și cu protejarea mediului înconjurător.

enel

Acordul ESF onlus-Enel este în deplină concordanță cu inițiativa „Energie durabilă pentru toți” a ONU, care își propune să ofere întregii planete energie electrică până în 2030.Acțiunile vor implica, în primul rând, instalarea de panouri solare și pompe de extracție a apei potabile în școli, dispensare medicale, centre de prim-ajutor și sistemele autonome de mici dimensiuni pentru a asigura iluminatul public stradal și stații de reîncărcare a telefoanelor mobile (stâlpi de iluminat cu LED cu panou solar, baterie și port USB).

Michel Crémieux, președinte Elettrici Senza Frontiere onlus, a declarat: „Sprijinul acordat de Enel asociației noastre, arată, încă o dată, cum această mare companie italiană – cu o prezență în mai multe economii emergente – s-a angajat la crearea de valoare comună. Suntem încrezători că Enel va oferi un sprijin puternic și pe termen lung pentru a se asigura că proiectele noastre sunt realizate.”

„Credem în importanța unui sentiment autentic și puternic de responsabilitate socială”, a subliniat Massimo Bruno, sef Relații Instituționale, Enel. „Lupta împotriva sărăciei energetice care afectează 1,3 miliarde de oameni din întreaga lume va fi cea mai mare provocare în următoarele decenii. Cu noul nostru parteneriat cu ESF onlus dorim să ne jucăm rolul în asigurarea că regiunile defavorizate ale lumii au acces la energie ieftină.”


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *