Enel, în top 20 companii care schimbă lumea

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel, în top 20 companii care schimbă lumea

Enel ocupă poziția 20 în clasamentul publicației Fortune, ”Companii care schimbă lumea”, un top care include cele mai importante 50 de companii din lume care au avut un impact social pozitiv în urma activităților pe care le întreprind conform  strategiei și operațiunilor lor de business.

Grupul Enel este singura companie de utilități și singura companie italiană care a fost inclusă în clasament. Este a doua oară când compania Enel este inclusă în topul ”Companiilor care schimbă lumea”, prima clasare fiind în 2015.

Publicația a lăudat Enel pentru asumarea angajamentului de a contribui la eliminarea emisiilor de CO2 până în 2050. Potrivit informațiilor Enel din 2016, grupul produce deja 46% din energia folosită fără emisii de CO2. Printre proiectele majore ale grupului, Fortune a menționat Cerro Pabellón, prima centrală geotermală din America Latină, și hub-ul Vehicle-To-Grid (V2G) din Danemarca, ce canalizează surplusul de energie provenit din mașinile electrice înapoi în rețeaua principală de energie. Hub-ul V2G este un exemplu al cooperării Enel cu startup-uri inovatoare, în aproape 80 de proiecte din toată lumea.

Pentru prima dată, în această ultimă ediție, nominalizații din lista „Schimbă Lumea” sunt clasați în funcție de trei criterii: impact social cuantificabil, rezultate de business și gradul de inovare.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.