“Energia curată reconfigurează piața“, în dezbatere la Conferința anuală AFEER, 5 noiembrie. InvesTenergy, partener media

Publicat pe Categorii Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic “Energia curată reconfigurează piața“, în dezbatere la Conferința anuală AFEER, 5 noiembrie. InvesTenergy, partener media

Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România – AFEER propune pentru dezbatere, la Conferința anuală, aflată la a V-a ediție, în data de 5 noiembrie 2019, o temă de actualitate și maxim interes: “Energia curată reconfigurează piața“.  

“Tranziția către o energie curată schimbă piețele energetice mondiale, europene și, evident, pe cea din România. Noul pachet legislativ al Uniunii Europene – “Energie curată pentru toți europenii“ a convenit o actualizare cuprinzătoare a cadrului de politică energetică pentru a facilita trecerea de la combustibilii fosili la energie mai curată și pentru a respecta angajamentele UE de la Paris pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Propunerile legislative „Energie curată pentru toți europenii” vizează eficiența energetică, energia din surse regenerabile, organizarea pieței energiei electrice, securitatea aprovizionării cu energie electrică, precum și reguli de guvernanță pentru uniunea energetică O altă parte a pachetului urmărește să stabilească un design modern pentru piața energiei electrice din UE, adaptat la noile realități ale pieței – mai flexibil, mai orientat către piață și mai bine plasat pentru a integra o pondere mai mare de surse regenerabile.Aceste noi măsuri legislative, împreună cu evoluția exponențială a sectorului IT, cu implicații directe asupra celui energetic, aduc noi provocări, dar și oportunități pentru furnizorii de energie”, argumentează reprezentanții AFEER tematica aleasă pentru evenimentul anual, care este structurat pe trei paneluri.

Ca noutate, un panel este dedicat asociațiilor furnizorilor de energie din regiune. Asociația a invitat la București reprezentanți ai asociațiilor partenere, pentru o analiză a noilor propuneri legislative europene dintr-o perspectivă regională.

InvesTenergy este Partener media al Conferinței anuale AFEER.

Mai multe informații despre conferință, găsiți pe site-ul dedicat:https://conferinta.afeer.ro/


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *