Energie termică din apele geotermale de sub Bucureşti şi din panourile fotovoltaice de pe blocuri

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Energie termică din apele geotermale de sub Bucureşti şi din panourile fotovoltaice de pe blocuri

O parte din energia termică utilizată în Bucureşti ar putea fi produsă cu ajutorul apelor geotermale din subsolul Capitalei, precum şi al panourilor fotovoltaice care ar putea fi instalate pe acoperişurile blocurilor, consideră, Gheorghe Piperea, avocat la Piperea şi Asociaţii, administratorul judiciar al RADET.

Prezent la “Thermal Energy Forum 2017”, organizat de The Diplomat-Bucharest, Piperea a  atras atenția că vara avem nevoie doar de apă caldă, însă se consumă energie la producător ca şi când am avea în continuare nevoie de căldură în calorifere. “Aşa se aruncă pe apa Dâmboviţei nu mai puţin de 138 de milioane de metri cubi de gaz, care au însemnat, în 2016, o cheltuială, de fapt este o pierdere, de 46,8 milioane de euro. Banii aceştia pur şi simplu se duc în pământ”, a spus Piperea, citat de Agerpres.

Acesta recomandă utilizarea energiei apelor termale care se află sub Bucureşti pentru a încălzi apă. „Energie verde este şi energia fotovoltaică. În loc de a avea patru sau cinci CET-uri, care ştim cum funcţionează şi cum poluează, am putea avea 200-300 de centre care să încălzească apa, care să poată fi transmisă cu mult mai puţine costuri către utilizatorii finali”, a mai spus Piperea. Potrivit acestuia, panourile pot fi instalate pe acoperişul blocurilor din Bucureşti, care se încălzesc foarte tare vara.

O altă sursă de energie pentru oraş, recomandată de Piperea, este cea produsă din deşeuri industriale şi municipale. „Nu văd o soluţie mai bună pentru stocarea, sortarea şi eliminarea ecologică a gunoaielor din Bucureşti, inclusiv de la groapa de la Glina, decât să iei aceste deşeuri să le transformi în energie sau, după caz, în materie primă”, a apreciat Piperea.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “Energie termică din apele geotermale de sub Bucureşti şi din panourile fotovoltaice de pe blocuri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *