Energie verde pentru spitalele din București

Publicat pe Categorii Actual, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Energie verde pentru spitalele din București

În spitalele din subordine, Primăria Capitalei are în plan implementarea Programului “Energie Verde pentru Spitalele”, respective realizarea de investiţii pentru autonomie şi eficienţa energetică, se arată într-un proiect de hotărâre al Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

“În prezent, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) are în administrare 19 spitale amplasate pe întreg teritoriul Municipiului. Acestea au în utilizare instalaţii şi echipamente pentru producerea energiei termice, apă caldă, precum şi energie electrică învechite din punct de vedere tehnic şi moral. Astfel, este necesară modernizarea şi eficientizarea procesului tehnologic de producere a energiei termice pentru încălzire şi apă caldă de consum, prin introducerea unor metode moderne de producere a energiei prin centrale termice în cogenerare, centrale termice de trigenerare, panouri solare, panouri fotovoltaice, precum şi alte tehnologii cu utilizarea surselor regenerabile de energie”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

Prin proiectul de hotărâre, care se va discuta în şedinţa Consiliului General din data de 23 august, se solicită atât aprobarea Programului “Energie verde pentru spitalele Municipiului Bucureşti”, cât şi împuternicirea ASSMB pentru realizarea studiului de oportunitate pentru implementarea proiectului.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *