Energy Challenge 2017 pentru studenți. Finala, în aprilie la Târgu Mureș

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Energy Challenge 2017 pentru studenți. Finala, în aprilie la Târgu Mureș

Înainte de finala Energy Challenge 2017, din luna aprilie, cele 9 echipe de studenți din București, Cluj Napoca, Iași, Ploiești, Târgu Mureș și Timișoara vor beneficia  de o săptămână de training – Energy Challenge Academy, anunță E.ON România.

energy_challenge_1

Prima etapă a Energy Challenge – ediția 2017 – a adunat idei și soluții tehnice inedite din partea a 17 echipe din 6 centre universitare din țară. Lucrările propuse au fost analizate de un juriu format din specialiști E.ON, în etapa următoare calificându-se 9 echipe dintre cele înscrise în competiție.

Echipele finaliste vor participa în perioada 27 februarie-3 martie, la Târgu Mureș, la un training specializat – Energy Challenge Academy, ocazie cu care vor afla mai multe informații despre piața de energie și Grupul E.ON în România. Totodată, echipele vor avea posibilitatea de a dezvolta ideea cu care s-au înscris în concurs sau de a primi sfaturi de la specialiștii în domenii tehnice și resurse umane. Marea finală va avea loc în luna aprilie, la Târgu Mureș, și va desemna cele mai bune 3 proiecte ale ediției Energy Challenge 2017.

Energy Challenge este o competiţie dedicată studenţilor dornici să contureze noi modele de afaceri pentru lumea dinamică și în continuă schimbare a energiei. Ediţia 2017 este dedicată tuturor studenților la zi la facultăţile din România, nivelul licenţă şi master. Energy Challenge a debutat în 2015 pe plan local, la Cluj Napoca, iar în 2016 s-a extins şi la Iaşi, antrenând zeci de studenţi.

În 2015 proiectul câştigător a fost PCM – Phone controlled meter (integrarea unui Modem GSM/GPRS pentru a efectua controlul de la distanță prin intermediul rețelei de telefonie mobilă). În 2016 membrii echipei câştigătoare, Future Energy, au beneficiat de o vizită de lucru la sediile E.ON din Malmo-Suedia şi Danemarca-Copenhaga unde au vizitat parcuri eoliene și puncte de lucru cu infrastructura de E- mobility. Totodată, tinerii au testat maşinile Tesla în Danemarca întrucât  proiectul câştigător Car to grid a avut ca temă conectarea la reţea a maşinilor electrice.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *