Este oficial. Francesco Starace pleacă de la Enel. Flavio Cattaneo este noul Director Executiv al celei mai mari companii de utilități din Italia

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Semnal, Stiri externe
Prima Pagina Energie Electrica si termica Este oficial. Francesco Starace pleacă de la Enel. Flavio Cattaneo este noul Director Executiv al celei mai mari companii de utilități din Italia

Flavio Cattaneo, fost vicepreședinte executiv al operatorului de trenuri de mare viteză Italo, va conduce grupul italian Enel. Guvernul Italian l-a numit în funcția de director executiv al celei mai mari companii de utilități din Italia în locul lui Francesco Starace, care a condus Enel din 2014.

Starace nu a mai găsit sprijin în cercul apropiat al premierului Giorgia Meloni, care a preluat mandatul în urmă cu șase luni, potrivit Reuters.

Grupul italian Enel a anunțat rezultate excelente în 2022. Francesco Starace declara luna trecută: Am reușit să depășim previziunile anunțate către piețe. Le oferim acționarilor noștri dividende în valoare de 0,40 euro pe acțiune, în creștere față de anul trecut

Citiți mai multe pe https://www.investenergy.ro/grupul-italian-enel-rezultate-excelente-in-2022-starace-ne-vom-concentra-investitiile-in-principal-in-italia-si-in-celelalte-tari-tinta/

Enel este unul dintre cei mai mari jucători de energie regenerabilă din lume, cu o capacitate instalată de aproape 60 de gigawați. Reuters scrie că Enel, sub conducerea lui Starace, a înregistrat o creștere semnificativă a datoriei, care a ajuns la 60 de miliarde de euro în 2022, de la 45,5 miliarde de euro în 2020.

Pe 9 martie, Enel S.p.A. a semnat un acord cu compania elenă Public Power Corporation S.A. (“PPC”) pentru vânzarea tuturor participațiilor deținute de Grupul Enel în România.  Acordul prevede că PPC va plăti o contraprestație totală de aproximativ 1.260 de milioane euro, echivalent cu o valoare a întreprinderii de aproximativ 1,9 miliarde de euro (pe o bază de 100% acțiuni), conform unui anunța al grupului italian.

Totodată, Guvernul italian l-a confirmat pe Claudio Descalzi în fruntea grupului petrolier Eni pentru un al patrulea mandat fără precedent.

Presa italiană scrie că Stefano Donnarumma, CEO al Terna, va fi înlocuit, probabil, cu Giuseppina Di Foggia, în prezent șefa operațiunilor grupului finlandez de telecomunicații Nokia în Italia.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *