Este oficial. Racordarea la rețelele de distribuție a gazelor naturale este gratuită

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Este oficial. Racordarea la rețelele de distribuție a gazelor naturale este gratuită

Este oficial. Racordarea la rețelele de distribuție a gazelor naturale va fi gratuită. Ordinul ANRE 178 ce aprobă Regulamentul privind racordarea la sistemul de distribuție al gazelor naturale a fost publicat în Monitorul Oficial, scrie E-nergia.ro

Consumatorii casnici vor trimite o cerere de racordare operatorului de distribuție și vor fi racordați. Gratuit. Distribuitorii vor asigura finanțarea, costurile acestora urmând să fie recunoscute de ANRE în tarifele de distribuție a gazelor. În final, tot consumatorii sunt cei care plătesc…

Niculae Havrileț, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a declarat, la Digi 24: “Este vorba despre toți consumatorii casnici și unii non-casnici. Costurile de racordare vor fi suportate de operatorul de distribuție, dar el are posibilitatea să le includă în planurile de investiții anuale, care în final se vor transfera în tarifele de distribuție, prin socializare. Valoarea este foarte mică. S-a făcut un calcul, o estimare, iar tariful de distribuție crește aproape nesemnificativ. Este vorba de zero și ceva la sută, sub 1%. Este o măsură bună, pentru ca toți consumatorii, inclusiv cei din categoria vulnerabililor, să aibă posibilitatea să fie racordați și să beneficieze de acest serviciu”.

Fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, a punctat, citat de E-nergia.ro: „Nu e nimic gratis!” „Încep să mă satur de atâta prostie şi impostură. În primul rând, nu e nimic gratis. Toţi ceilalţi consumatori vor suporta costurile. Dacă e cineva în vârful muntelui şi vrea să se conecteze, vor fi costuri de ordinul milioanelor de euro”, a declarat acesta.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Este oficial. Racordarea la rețelele de distribuție a gazelor naturale este gratuită”

  1. A dracu gândire liberală “socializare costuri”.Numai gratuitate nu este asta.Numai “vulnerabili “vor beneficia .Calcul de costuri și estimări “pe genunche”.Avocatul poporului nu se mai sesizează . Bătaie de joc !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *