Eurelectric, apel la liderii UE: COVID-19 a forțat lumea să intre într-o pauză economică. Acum, aveți puterea de a utiliza Green Deal pentru a reporni Europa

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Eurelectric, apel la liderii UE: COVID-19 a forțat lumea să intre într-o pauză economică. Acum, aveți puterea de a utiliza Green Deal pentru a reporni Europa
  • Asociația Uniunea industriei energetice europene, care reprezintă peste 3500 de companii de energie din întreaga Europă, a publicat o primă evaluare detaliată a situației, analizând impactul crizei COVID-19 în 25 de țări europene și oferă recomandări privind calea de urmat

 “Europa trăiește vremuri fără precedent. Criza COVID-19 ne pune la încercare viața și afacerile. Cererea de energie electrică scade pe majoritatea piețelor din cauza încetinirii economiei europene. Prețurile urmează această tendință descendentă. În plus, prețurile CO2 au scăzut și cu peste 40% în ultimele săptămâni.

În întreaga Europă, industria noastră este hotărâtă să își asume partea din provocare.Utilitățile au luat rapid măsuri pentru a asigura protejarea operațiunilor și a personalului critic. Drept urmare, securitatea aprovizionării este astăzi asigurată în toate statele membre. În diferite țări ale Europei, companiile colaborează cu guvernele pentru a se asigura că clienții pot păstra accesul la energie electrică chiar dacă nu pot plăti factura. Soluțiile de flexibilitate de plată sunt astfel oferite clienților cu lichiditate întinsă”.

Eurelectric, asociația Uniunea industriei energetice europene, care reprezintă peste 3500 de companii de energie din întreaga Europă, a publicat o primă evaluare detaliată a situației, analizând impactul crizei COVID-19 în 25 de țări europene și oferă recomandări privind calea de urmat. Între timp, membrii asociației monitorizează îndeaproape situația din țara lor.

https://cdn.eurelectric.org/media/4313/impact_of_covid_19_on_customers_and_society-2020-030-0216-01-e-h-584D2757.pdf

Cum afectează criza de sănătate clienții de energie electrică și societatea? Alimentarea cu energie electrică este în pericol? Există în continuare agenda climatică și Acordul verde european?

În calitate de furnizori de servicii esențiale, companiile de energie electrică au fost de acord să amâne plata facturilor pentru clienții vulnerabili și întreprinderile mici care se confruntă cu dificultăți severe. „Politica fără deconectare” este acum aplicată aproape peste tot, se susține în evaluarea realizată de asociația europeană.

Pentru a continua activitățile, Eurelectric solicită factorilor de decizie europeni să permită urgent personalului specializat să călătorească pentru inspecția, operarea și întreținerea tuturor instalațiilor noastre critice. În timp ce măsurile aplicate se concentrează pe industriile cu impact imediat, un plan de recuperare durabilă trebuie să se concentreze, de asemenea, pe ambițiile UE privind climatul și energia. Programele de recuperare și investițiile ar trebui să vizeze inițiative care pot facilita decarbonizarea și electrificarea accelerată, recomandă asociația.

Eurelectric și Asociația de electrificare, care reprezintă milioane de angajați din întreaga Europă, au transmis o scrisoare comună factorilor de decizie.

Se solicită Comisiei Europene:

● integrarea pe deplin a pachetelor de stimulente economice propuse și Acordului verde european (ca atare) propus de Consiliul European săptămâna trecută. Investiții într-o infrastructură cu carbon zero și soluțiile inovatoare reprezintă cea mai bună și mai rentabilă cale de redresare economică, pregătind în același timp condițiile pentru o securitate și un sistem energetic durabil.

● realizarea investițiilor necesare pentru o recuperare rapidă

● folosirea pachetelor de stimulare pentru a accelera investițiile în eficiență energetică, încălzire regenerabilă și răcire, electricitate, mobilitate, clădiri cu carbon zero și procese industriale

● asigurarea furnizării continue de energie curată și investiții continue în tranziția energetică în actuala pandemie ca servicii esențiale.

“Suntem în cadrul Acordului Verde European și vă îndemnăm să creați legătura cu pachetul de stimulente. COVID-19 a forțat lumea să intre într-o pauză economică. Acum, aveți puterea de a utiliza Green Deal. Oferiți-vă să reporniți Europa și să conduceți economia cu accent pe eficiența energetică și energia regenerabilă în toate sectoarele. Astfel de investiții sunt atât bogate în forță de muncă, cât și gata de lopată. Industriile cu energie regenerabilă, flexibilitate și soluții de eficiență energetică sunt acum competitive și pot susține locuri de muncă locale în toată Europa. Cu o bază de producție europeană puternică, Europa poate arată leadership mondial industrial”, este recomandarea asociațiilor europene pentru factorii de decizie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *