Eurelectric: Reducerea taxelor la electricitate este singura soluție pe termen scurt la problema creșterii explozive a prețurilor la energie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Eurelectric: Reducerea taxelor la electricitate este singura soluție pe termen scurt la problema creșterii explozive a prețurilor la energie

Reducerea taxelor la electricitate este singura soluție pe termen scurt  la problema creșterii explozive a prețurilor la energie, iar pe termen lung să se investească în energia din surse regenerabile, a declarat Kristian Ruby, secretarul general al Eurelectric, asociație ce reprezintă peste 3.500 de companii de producție, distribuție și furnizare a energiei electrice din Uniunea Europeană, într-o conferință de presă.

În fața crizei actuale dată de creșterea prețurilor la electricitate, cel mai important lucru este să lucrăm împreună în UE, astfel încât piața să fie transparentă și competitivă, a subliniat reprezentantul Eurelectric.

El a precizat că, din 2010, ponderea energiei electrice în factura europenilor a scăzut cu 1% și reprezintă 31%, în timp ce impozitele au crescut cu 29%.

Taxele și impozitele aplicate electricității trebuie reduse, este solicitarea Eurelectric către factorii de decizie din UE. După ce au crescut cu 29% din 2010, acestea împovărărează consumatorii care doresc să adopte alternative fără carbon pentru transport, încălzire și răcire și procese industriale.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.